S’ha acabat el bròquil

16/01/2019

Si algú tenia esperances en que, amb Sánchez al capdavant del govern espanyol, la situació del conflicte català evolucionaria positivament, la manca de voluntat negociadora per part d’ells demostra que res ha canviat realment en relació amb l’anterior executiu espanyol.

Si bé és cert que Sánchez (que no el PSOE) intenta donar una imatge menys dura i més dialogant, si s’analitza el context de manera objectiva, poca cosa ha canviat a la Moncloa des de l’òptica dels interessos de Catalunya. Partint de la base que el PP, en el seu dia, mai va voler cercar una solució al conflicte català, ara el govern Sánchez es pensa que la solució passa per donar-nos quatre engrunes via pressupostos. No han entès res.

D’entrada, si fossin coherents i conseqüents amb el que diuen i defensen, com a mínim haurien tingut la vergonya de complir amb les inversions que dicta l’Estatut al qual tant apel·len, per cert. Per no parlar de la nul·la credibilitat que pot tenir res que provingui del partit de l’”apoyaré”. Ja n’hi ha prou. Estem farts i aquest cop se’ls ha de deixar en l’estacada.

En el context de repressió que viu Catalunya i els seus dirigents, no és acceptable donar ni un sol salvavides a un govern d’un partit que té dirigents que defensen la prohibició dels partits independentistes, que no accepten el dret a l’autodeterminació de Catalunya, que ens titllen de supremacistes, que defensen l’aberració jurídica que manté als nostres polítics a la presó o a l’exili i un munt de coses més que comparteixen amb la dreta espanyola. Mentre no es reconegui que Catalunya és una nació i el seu dret a l’autodeterminació, mentre no es posi fi a la repressió i a la ignomínia que suposa tenir presos polítics, no es parlarà de pressupostos. I molt menys de la seva aprovació.

Un altre fet que demostra la inexistència d’aquest suposat canvi aportat pel govern Sánchez és el bloqueig al qual estan sotmetent al vaixell de l’ONG Open Arms, negant-se a donar-li permís per salpar. Sembla ser que després d’estimbar-se a Andalusia, el PSOE també s’apunta a pescar vots de VOX. De fet, fins i tot Salvini, el ministre italià ultradretà, ha felicitat a Sánchez per la decisió.

Abandonem tota esperança. Espanya és una gran farsa que no té solució. Per tant, hem d’anar per feina i treballar per aconseguir la independència si no volem ser arrossegats quan s’enfonsi.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad