El “piscinasso” del PSC-Som de Castellar

Si l’obra estrella de l’Ajuntament aquesta legislatura va ser la construcció d’un parc aquàtic en el que sempre ha estat la Plaça de Catalunya -per molt que li hagin volgut canviar el nom per pintar-ho com un Miami Beach a Castellar-, la promesa electoral estrella del PSC és una ampliació de la piscina del club SIGE Puigverd.

La proposta preveu una inversió d’1,5 milions per ampliar la superfície de la piscina actual. Si hi sumem els 270 mil que va costar el complex de la Balena Beach de la plaça, ens anem a gairebé 1,8 milions d’euros d’inversió que malgrat tot no faran que Castellar tingui la piscina municipal que es mereix i que, sobretot, necessita. Per altra banda, no oblidem que aquesta inversió es farà en unes instal·lacions explotades per una empresa privada que obté suculents beneficis aplicant preus abusius per l’accés a la piscina durant l’època estival. No és d’estranyar que molts castellarencs optin per anar a les piscines de municipis veïns, més assequibles econòmicament i amb millors instal·lacions.

Per si fos poc, incomprensiblement s’aplica la mateixa tarifa a una persona empadronada a Castellar, que paga impostos a Castellar, que a una que ve de fora a gaudir d’unes instal·lacions que hem pagat nosaltres. No pot ser. 

A més, l’expansió proposada suposarà carregar-se un tram del carrer Balmes força transitat per accedir al centre de la vila, cosa que dificultarà encara més la circulació pel nucli urbà i agreujarà el problema d’aparcament a la zona -bé, segons l’equip de govern, a Castellar no hi ha problemes d’aparcament-, afectant sobretot els veïns i els usuaris de les instal·lacions esportives. 

Des de Junts per Castellar reivindiquem fa temps que a Castellar calen unes piscines a l’alçada d’un poble de 24.000 habitants, el Castellar del 2019, no el Castellar del 2007. Qualsevol poble de Catalunya de més de 300 habitants té una piscina en millors condicions i millor gestionada que la de Castellar. Per això, apostem per una piscina municipal gestionada públicament, que serveixi les necessitats de qui la sufraga via impostos i amb condicions més avantatjoses pels castellarencs respecte gent d’altres poblacions.

Ara, els que porten 12 anys manant diuen que donaran solució a un problema que no han sabut solucionar en tot aquest temps i que sabem per avançat que seguirà sense satisfer la necessitat existent, a banda que crearà nous problemes d’aparcament en una zona ja de per sí problemàtica en aquest àmbit.  

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad