Moció Canvi de paradigme energètic

En el ple municipal del 29 de juny vam presentat una moció en la que hem instat a l’equip de govern a donar exemple en el canvi de paradigme energètic amb els següents acords:

– Que es comprometi a canviar el subministrament elèctric per a companyies que produeixin amb electricitat verda.
– Que faci l’esforç de mesurar la potència que realment es necessiti en els diferents edificis i equipaments municipals, així com en l’enllumenat públic, per part de demanar el canvi de potència necessària que permeti no només estalviar en la factura de l’electricitat sinó en les emissions de C02.
– Que s’estudiï la possibilitat de fomentar iniciatives privades per part de la ciutadania en projectes i cooperatives com l’esmentat projecte “viure de l’aire” que permet que siguin el propis veïns qui proveeixin la seva demanda elèctrica.
– Que s’iniciïn programes educatius locals, tant per a l’educació formal en tots els seus nivells educatius, com per al públic general, per tal de millorar la sensibilitat envers la necessitat de reduir l’empremta ecològica que tenim els castellarencs i castellarenques i aportar el nostre gra de sorra a la sostenibilitat del planeta.
– Que es facin accions per demanar a la resta d’administracions públiques que cal avançar també en la liberalització de la distribució de l’electricitat com a necessitat per tal de poder avançar en la sostenibilitat energètica.
– Que es convoqui la comissió de “transició ecològica” amb la participació ciutadana i dels diferents grups municipals per tal de poder tractar la implantació d’aquests temes.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad