La consellera Victòria Alsina anuncia l’obertura de sis noves delegacions de la Generalitat a l’exterior

Alsina: “Ampliarem la nostra xarxa de delegacions a Europa, reforçarem la nostra presència als continents africà i americà i desembarcarem a l’Àsia. Això vol dir que passem a tenir una cobertura geogràfica de 44 a 63 països”

El Govern de la Generalitat amplia la seva cobertura geogràfica i passarà de tenir presència de 44 a 63 països. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina ha presentat l’estratègia del Govern a l’exterior en la conferència ‘Més Catalunya al Món’. Aquest any el departament d’Exteriors posarà en marxa sis noves delegacions: Japó, Corea del Sud, Àfrica Meridional, Àfrica Occidental, Andorra i Brasil. D’aquesta manera passarà de tenir de 14 a 20 delegacions, estrenant presència a Àsia amb seus a Seül i Tòquio i reforça la d’Àfrica, traslladant la delegació de Tunísia a Rabat (Marroc) obrint-ne dues de noves a Dakar (Senegal) i Pretòria (Sud-Àfrica).

A més de les delegacions, el departament passarà de tenir de dues a cinc oficines. Actualment n’hi ha una a Nova York i una a l’Alguer i les noves s’ubicaran a Eslovènia, Irlanda i el Quebec.

Aquest any hi haurà una nova figura, la de l’enviat especial, n’hi haurà un a Polònia i un a Escòcia. A Polònia, degut al context de la guerra de Rússia contra Ucraïna, la figura de l’enviat especial estarà centrada en la crisi dels refugiats.

La consellera en la conferència ha defensat l’acció exterior de la Generalitat i ha afirmat que per Catalunya “fer acció exterior és com respirar, és imprescindible” i ha remarcat que “tinc una notícia per als que ens volen calladets. Viatjarem i parlarem del nostre país com mai s’ha fet abans” i ha advertit que “la millor manera de preparar-nos per ser un Estat és començar a actuar, tant com puguem, com si ho fóssim”.

En la conferència la consellera ha fet referència al conflicte d’Ucraïna i ha afirmat que el departament donarà suport econòmic a agències multilaterals per pal·liar el dramà humà que se’n deriva de la guerra: “davant d’aquesta invasió militar injustificable hem començat a activar mecanismes d’ajut humanitari per posar el nostre gra de sorra. Donarem suport econòmic a agències multilaterals, ACNUR i algunes altres que estan intentant pal·liar el drama humà”.

La consellera Alsina ha explicat que la decisió d’obrir les oficines rau en els vincles econòmics, demogràfics, històrics i culturals. El Govern destinarà a Acció Exterior 28,5 milions d’euros, deu més que en els anteriors comptes.

 

Barcelona, 7 de març de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad