Junts contraposa l’eficàcia del Govern en la gestió de la crisi a Ucraïna a la resposta recentralitzadora de l’Estat

 

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, ha remarcat les accions realitzades pels departaments d’Acció Social i Exteriors 

 

Els diputats de Junts per Catalunya Mònica Sales i Josep Rius han participat aquesta tarda a la reunió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, amb els grups parlamentaris amb representació al Parlament de Catalunya per abordar les conseqüències derivades del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Mònica Sales ha destacat la feina conjunta i coordinada que el Govern està fent des del principi, “especialment la consellera Alsina i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que s’hi han posat des del primer moment”. Segons Sales, la resposta àgil i eficaç donada pel Govern de la Generalitat “contrasta amb la forma amb la qual ha actuat l’Estat, que ho fa una vegada més de manera recentralitzadora i poc diligent”“Demanem que el Govern espanyol no es posi de perfil, més enllà dels grans titulars”, ha afegit.

La portaveu del grup parlamentari de Junts ha remarcat la gestió de l’emergència: com l’activació de l’e-mail d’emergències i el 012 amb atenció en ucraïnès; la resolució de totes les peticions del consolat: en matèria d’albergs i menors no acompanyats, via Drets Socials, i pel que fa a material sanitari, a través de Salut.

Sales també ha detallat que el Departament d’Acció Exterior destinarà 1,5 milions d’euros a subvencionar projectes sobre el terreny, ha aportat 600 mil euros a dues agències de Nacions Unides i ha posat a disposició de la ciutadania una pàgina web ucraina.gencat.cat, on el Govern recopila tots els recursos per ajudar d’una manera eficaç a la població d’Ucraïna.

D’altra banda, el Departament de Drets Socials ha cedit albergs per allotjar 180 persones ucraïneses que es trobaven a Catalunya i no podien tornar al seu país. Així mateix, ha creat un circuit d’acollida d’urgència per a menors ucraïnesos sense tutors legals que arribin a Catalunya. Ara mateix, hi ha 151 menors acollits, pràcticament tots amb famílies. En aquest sentit, cal destacar les més de 10.000 sol·licituds d’acollida.

Sales, que ha agraït al govern la informació que s’ha traslladat als grups parlamentaris, també ha traslladat un agraïment sincer “a tots els ajuntaments, a les entitats i a les persones que a títol personal estan ajudant, en diferents àmbits, a fer front a aquesta crisi humanitària”.

Sales ha clos la seva intervenció reiterant el suport del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Govern, “que continuarà treballant en aquesta direcció”.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad