Rivero: “Mantenim el ‘no’ a la Llei de residus perquè volíem el cànon tal com estava”

 

Junts aconsegueix que Catalunya pugui mantenir la gestió, liquidació, recaptació i inspecció del cànon de residus

 

Junts per Catalunya ha votat en contra, aquest dimecres al Ple del Senat, de la tramitació del Projecte de Llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular. Malgrat això, s’ha aconseguit aprovar dos transaccionals, a partir de tres esmenes de Junts per Catalunya i dues de Més Mallorca, perquè Catalunya, que ja disposava d’aquesta figura impositiva des de 2004, pugui continuar “gestionant, liquidant, recaptant i inspeccionant” en aquesta matèria. Així mateix, també s’ha aconseguit que la llei contempli que finalment les comunitats autònomes puguin tenir les competències normatives sobre l’impost.

 

Per a Rivero, que ha presentat fins a 71 esmenes al projecte de Llei, “aquesta llei ha arribat tard, sense consens, molt esmenable, és poc ambiciosa en els seus objectius, poc clara i molt inconcreta respecte als nous horitzons temporals que s’han d’establir. També deixa fos alguns aspectes essencials per a tenir una bona eina per a lluitar contra el canvi climàtic”. La senadora, ha deixat clar que per a Junts per Catalunya la defensa del cànon català és una “línia vermella”. No s’ha manifestat en contra que s’apliqui un cànon a nivell estatal, de fet, ha assenyalat que ja “es va tard” en l’aplicació d’una fiscalitat verda. “Però per a Catalunya volem el cànon tal com estava”, ha afegit.

 

La senadora ha posat de manifest el bon funcionament del cànon de Catalunya i el consens social, polític i econòmic al voltant d’aquesta figura. Un cànon “que no és recaptatori, sinó que és finalista i es retorna a les entitats locals per a finançar les infraestructures municipals de gestió de residus i equilibrar el cost de recollida selectiva”. Així mateix, “el model català va d’acord amb les línies europees i ha estat posat com a exemple de bona praxi per a importar a altres països per part de la Comissió Europea”, ha recalcat.

 

Madrid, 23 de març de 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad