Junts insta el Govern a condemnar la invasió d’Ucraïna i a reconèixer la sobirania i el dret a existir com a Nació del poble ucraïnès

 

El diputat Josep Rius ha posat en relleu el lideratge exercit per la Conselleria d’Acció Exterior per donar resposta a la crisi

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció impulsada per Junts per Catalunya on s’insta el govern a condemnar la invasió d’Ucraïna i a reconèixer la sobirania i el dret a existir com a Nació del poble ucraïnès. El diputat Josep Rius ha condemnat la invasió del règim rus sobre Ucraïna que “atempta directament contra el dret internacional, la independència i la sobirania del poble ucraïnès i contra els valors fundacionals europeus”.

Rius ha reafirmat l’aposta de Junts per Catalunya per la via diplomàtica i política, i en la defensa dels drets humans com a mètode de resolució de qualsevol conflicte. “Els conflictes s’han de resoldre democràticament i pacífica, mai amb la imposició de les armes ni amb la força. A Ucraïna i arreu”, ha reblat. El diputat també ha expressat el suport a què Ucraïna “adquireixi l’estatus de país candidat a esdevenir membre de la Unió Europea”.

Rius ha posat en relleu el paper de la Generalitat de Catalunya com a actor internacional i el lideratge exercit per la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, en la vessant més internacional de la gestió d’aquesta crisi. El diputat ha recordat que “des d’una vessant més política, s’ha procedit a suspendre les relacions amb el cònsol rus i s’ha accentuat el contacte permanent i estret amb el cònsol ucraïnès i amb la població ucraïnesa present a Catalunya”.

La moció ha estat aprovada per una àmplia majoria.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad