La consellera Geis anuncia que a partir del curs 2023-2024 augmentarà l’oferta de places del màster universitari per formar professors de secundària

Geis: “El màster de secundària és un màster de país que els estudiants han de poder cursar en el sistema universitari català”

 

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha anunciat avui que a partir del curs 2023-2024 augmentarà l’oferta de places del màster universitari per formar professors de secundària. L’acord s’ha assolit avui en la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per incorporar la modalitat virtual en la programació del màster universitari en Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes per al proper curs, a través de la UOC. La consellera ha afirmat que “el nostre sistema educatiu ha de tenir professors que facin el màster de secundària a Catalunya. No ens podem permetre, si volem defensar la llengua catalana i el nostre sistema pedagògic, que els estudiants d’aquí cursin el màster fora de Catalunya”. En aquest sentit, Geis ha afegit que “aquest és un màster de país que els estudiants han de poder cursas en el sistema universitari català”.

El preu del màster de la UOC serà molt més econòmic que el de les altres universitats que ofereixen aquesta modalitat fora de Catalunya perquè la UOC té un preu regulat. En aquest sentit, la consellera Geis ha dit que “es tracta d’un tema d’equitat i de quin sistema de preus i d’universitat volem per al país”.

Amb aquest acord el Govern vol que augmenti l’oferta actual en unes 1.000 places en aquelles especialitats amb més dèficit de professorat, com ara les de Llengua i Literatura Catalana i Llengua i Literatura Castellana, Anglès i Matemàtiques.

 

Barcelona, 25 de març de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad