Nogueras a Sánchez: “Fins ara, l’únic que han donat són titulars, no ajudes”

 

“Si volen donar ajudes, que la ministra d’Hisenda premi el botó, igual que ho fa quan vol cobrar”, adverteix la diputada

 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha valorat les mesures del “pla de xoc” que ha presentat el president del Govern espanyol, i ha lamentat que “fins ara, l’únic que han donat són titulars, però no xecs ni ajudes”. Nogueras ha lamentat que “mentre altres països prenen decisions ràpides, Espanya sempre va tard i ha d’esperar que algú li doni permís”.

 

Sobre els 16.000 milions d’ajudes anunciades, la diputada ha dit que, si el Govern espanyol vol realment ajudar pimes i autònoms, cal afrontar el gran problema de la morositat: “Més de 80.000M€ de liquiditat per a les pimes estan en joc. Això sí que les ajudaria”, ha destacat, abans d’afegir: “Em temo que vostès només legislen per a la gran empresa. Si volen donar ajudes, que la ministra d’Hisenda premi el botó, igual que ho fa quan vol cobrar”.

 

D’altra banda, Nogueras ha assegurat que la pujada del 15% de l’Ingrés Mínim Vital “no servirà de res per a les persones que encara no han rebut aquesta prestació” i que són un 60% dels sol·licitants: “La pujada del 15% de 0 continua sent 0”, ha argumentat. A més, sobre el preu del gas, Nogueras ha dit que ara “quedem a l’expectativa de saber qui acabarà marcant el preu -i com- quan la Comissió Europea aprovi la mesura que vostè va anunciar“.

 

Pel que fa als crèdits ICO, Nogueras ha advertit que “les pimes no es poden endeutar més“, i ha recordat que “el deute espanyol ja és del 123% i la dada d’inflació actual és del 9,8%, la més alta des del 1985”. Segons dades de PIMEC, el 48% de les empreses catalanes no estan en condicions de tornar els ICO. “No ho posen fàcil, no ho estan fent bé, i no li ho dic, li criden ells“, ha exclamat.

 

Sobre el Sàhara Occidental, la portaveu ha explicat que “simbolitza” dues coses per al Regne d’Espanya: “El menyspreu cap als drets humans i el dret internacional, i el seu col·laboracionisme amb les elits oligàrquiques corruptes de la Cort espanyola“. “La història es repeteix, la traïció també“, ha insistit.

 

Li recordo que El Regne d’Espanya té l’obligació jurídica i política de garantir la lliure determinació efectiva del poble sahrauí“, li ha dit Nogueras a Sánchez, abans de retreure-li que “quan altres se salten la legalitat internacional, vostè compareix i presenta iniciatives, però quan són vostès els que se la salten, no considera oportuna una compareixença específica”.

 

 

 

 

Madrid, 30 de març de 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad