Secretari general, Jordi Sànchez: “Anuncio formalment no accedir a la renovació com a secretari general de Junts. Tinc la decisió d’actuar amb coherència amb la voluntat de sumar”

 

Junts celebrarà el Congrés Nacional la primera quinzena de juny a la Catalunya Nord

Junts per Catalunya ha celebrat el seu Consell Nacional a Alcarràs. En la intervenció del secretari general, Jordi Sànchez, ha anunciat que no optarà a la reelecció per ser secretari general: “tinc la decisió d’actuar amb coherència amb la voluntat de sumar. Els temps requereixen unitat”Sànchez ha defensat que es presenti una candidatura unitària al Congrés del partit “que doni resposta al conjunt del partit”, perquè “ens hem d’entendre entre nosaltres”, ha animat a treballar pel “projecte col·lectiu” i ha afirmat que “estaré al costat de la gent que vulgui tirar endavant aquest partit amb el compromís de l’1 d’octubre”.

Sànchez ha anunciat que el Congrés Nacional de Junts se celebrarà a la Catalunya Nord la primera quinzena de juny d’aquest any, “tenim la determinació de celebrar-lo a la Catalunya Del Nord per poder abraçar el president Carles Puigdemont, i els consellers Lluís Puig i Toni Comín”.  El secretari general ha afirmat que amb aquest Congrés “la nostra gent espera que el partit continui caminant amb pas decidit per ser la primera força política i, des d’aquesta posició, tenir de nou l’oportunitat d’exercir el dret a l’autodeterminació, a esdevenir aquesta república catalana que tant desitgem i vam manifestar l’1 d’octubre”.

 

 

A banda, Sànchez ha alertat de la situació del català i ha denunciat que els jutges han polititzat les escoles i la llengua. En aquest sentit ha afirmat que el compromís de Junts el compromís és anar “fins al final per buscar consensos polítics amb l’objectiu de posar fre a l’intent judicial de limitar l’ús del català a les escoles”.

Durant la jornada, la presidenta Laura Borràs ha afirmat que “volem la independència perquè som inconformistes; no pot deixar de ser la nostra prioritat perquè som exigents; no desistim perquè som tossuts. I perquè no volem acostumar-nos a l’exili, a la presó ni a la repressió”. Per altra banda, el vicepresident Jordi Puigneró, ha posat en valor el fet que el Consell Nacional es celebri al municipi d’Alcarràs: “Alcarràs és un poble de pel·lícula. Junts ha de ser la sèrie de la nostra vida. Ho ha de ser perquè aquesta ha d’acabar amb la independència de Catalunya”. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha defensat l’acció exterior del govern de la Generalitat i el català a Europa: “si no sortim fora i no defensem els drets de Catalunya, no ho farà ningú. No pot ser que una llengua de 10 milions de parlants no sigui oficial. És d’obligació moral que la Comissió Europea es reuneixi amb nosaltres”.

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, ha defensat la llengua catalana, afirmant que “és garantia de futur de la societat catalana, és garantia de futur de la nació catalana i sense nació catalana no tindrem independència”.

En la seva intervenció, el secretari d’organització, David Saldoni, ha remarcat la rellevància del projecte de Junts als municipis: “tenir presència a la majoria d’ajuntaments defensant el projecte de Junts, és la millor contribució que podem fer col·lectivament per remar cap a la independència”.

 

Alcarràs, 2 d’abril de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad