Junts condiciona el suport a la Llei de Política Lingüística al fet que hi hagi consens polític i social

 

El vicepresident i portaveu de la formació, Josep Rius, defensa que “Junts és el partit que garanteix que la reforma de la llei serveixi per reforçar la immersió”

Junts per Catalunya condiciona el suport a la Llei de Política Lingüística al fet que hi hagi consens polític i social. Ho ha anunciat en roda de premsa el portaveu i vicepresident de la formació, Josep Rius, que ha afirmat que “Junts és el partit que garanteix que la reforma de la llei de política lingüística serveix per reforçar la immersió. No hi haurà cap pas enrere pel que fa a la immersió”.

Junts va demanar més temps per a millorar el text i va demanar que s’ampliés el consens, cosa que Rius defensa que s’està fent, parlant amb les entitats que defensen el català i del sector educatiu. La formació, a més, va demanar millorar el text de la reforma, que s’està negociant entre els partits impulsors. Rius ha afirmat que “la decisió de Junts de frenar la reforma per millorar-la i aconseguir més consens, que al seu moment va ser criticada, l’han acabat secundant la resta dels partits polítics i servirà perquè la reforma de la llei es faci amb el consens polític i social que requereix”.

Per altra banda, el portaveu ha fet referència al Congrés Nacional que farà el partit: “l’objectiu del congrés és que Junts esdevingui el pal de paller de l’independentisme que no ha renunciat a aplicar el mandat de l’1-O i alhora és capaç de governar amb solvència la Generalitat”. El Congrés es farà en dues jornades. La primera serà a la Catalunya Nord i s’escollirà la nova direcció. El segon, a la Catalunya sud, serà per aprovar les ponències política i organitzativa.

La primera part serà a la Catalunya Nord perquè es vol “denunciar l’anomalia que suposa que hi continuï havent exiliats polítics per haver organitzat un referèndum democràtic l’octubre del 2017” i perquè “el president Carles Puigdemont, el conseller Toni Comí i el diputat Lluís Puig no poden fer política amb normalitat perquè són perseguits a l’estat espanyol”. I, a més, per refermar la vigència del mandat del referèndum de l’1 d’octubre “en un context cada cop més evident de negativa del govern espanyol a negociar una solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya”. En aquest sentit, Rius ha denunciat una vegada més que “el PSOE no té cap proposta per Catalunya, ja no només ho diu Junts, ho reconeix Pablo Iglesias, que va ser el vicepresident del govern amb Pedro Sánchez”.

La segona part del congrés es farà al juliol a la Catalunya Sud per aprovar una ponència política per fixar l’estratègia “un cop constatada la fallida de la taula de diàleg entre ERC i PSOE”.

Junts per Catalunya valora positivament la convocatòria d’una consulta pels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 pel proper 24 de juliol i que totes les comarques del Pirineu hi puguin votar, “tal com sempre s’ha defensat des de Junts per Catalunya”, ha destacat Rius.  El portaveu ha subratllat que “la consulta deixa en mans de la gent que viu i treballa al Pirineu la celebració dels Jocs d’Hivern. Tant els partidaris de celebrar-los com els que no podran expressar la seva opinió. És un acte de radicalitat democràtica”. Junts farà campanya pel sí als jocs i fa una crida a la participació perquè no hi hagi cap mena de dubte. Rius defensa que son uns JJOO “plenament catalans, amb un projecte tècnic que contempla l’opció de deslocalitzar proves a l’Aragó, França, Itàlia o Sarajevo”Rius afirma que el govern continuarà defensat la candidatura encara que l’Aragó es despengés. “Des de Junts no entrarem en polèmiques estèrils amb el govern d’Aragó, perquè volem que els Jocs es facin i es facin bé”, ha reblat.

Barcelona, 11 d’abril de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad