Junts per Catalunya demana la suspensió de les relacions polítiques amb el govern espanyol i la retirada de qualsevol suport parlamentari a les corts espanyoles

 

 

El secretari general, Jordi Sànchez, reclama obrir una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, depurar responsabilitats i saber com s’ha finançat el CatalanGate

 

Junts per Catalunya demana suspendre les relacions polítiques amb el govern espanyol i retirar qualsevol suport parlamentari a les corts espanyoles “fins que el govern espanyol no demostri que està compromès amb la creació de la comissió d’investigació”. En roda de premsa, el secretari general de la formació, Jordi Sànchez, ha reclamat obrir una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, que “no pot quedar tancada a la comissió de secrets oficials o limitada en una investigació interna al CNI”. En aquest sentit, ha afirmat que si no s’obre una comissió d’investigació es demostrarà que el govern espanyol està sent còmplice amb el cas: “o comissió o complicitat”Sànchez ha denunciat que el silenci de Pedro Sánchez i el de la Fiscalia sobre el cas “els fa còmplices”.

 

Sànchez ha afirmat que organismes com la comissió bilateral, la participació en organismes de coordinació autonòmica o la taula de diàleg “queden suspesos de manera inequívoca fins que no s’hagi posat en marxa una comissió per aclarir els fets, i, un cop feta, veure com es depuren les responsabilitats”. En aquest sentit, el secretari general ha demanat unitat d’acció a l’independentisme per mantenir-se en aquest punt i que les relacions del govern català amb l’espanyol es mantinguin només a nivell tècnic.

Junts denuncia que el CatalanGate “posa en evidència la fallida sistèmica dels principis democràtics de l’estat espanyol dels quals es diu hereva. Han espiat polítics escollits democràticament, advocats i periodistes en exercici de les seves funcions” i reclama que la investigació sigui “efectiva, amb criteris d’independència, imparcialitat, credibilitat i rigor tècnic”Sànchez ha reclamat la depuració dels autors de l’espionatge i dels responsables judicials i polítics que hagin autoritzat l’operació. El secretari general també ha reclamat saber com s’ha finançat i si s’han espiat altres col·lectius, a part de l’independentisme.

Preguntat per la reforma de la llei de política lingüística, Sànchez ha tornat a reiterar la posició de Junts per Catalunya: “ampliar el consens polític i social, amb un consens amb entitats que treballen en defensa de la llengua i les entitats de la comunitat educativa”.

 

Barcelona, 25 d’abril de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad