Portaveu Josep Rius: “Que Pedro Sánchez sigui víctima, no l’eximeix de donar explicacions i assumir responsabilitats. O incompetència, o complicitat”

 

El vicepresident i portaveu afirma que “demà es vota a la Junta de Portaveus al Congrés la creació d’una comissió. Es veurà si el PSOE està disposat a arribar fins al final o estem davant d’una cortina de fum”

 

 

Junts per Catalunya exigeix que Pedro Sánchez doni explicacions sobre el CatalanGate. El vicepresident i portaveu, Josep Rius, en roda de premsa ha afirmat que si els mòbils de Sánchez i Robles han sigut espiats, “s’ha produït una fallida de seguretat greu que requereix explicacions”. Però, “que Pedro Sánchez sigui víctima, no l’eximeix de donar explicacions i assumir responsabilitats. O hi ha incompetència o hi ha complicitat”.

Rius ha posat de manifest que aquesta revelació demostra que el govern espanyol “intenten passar de botxins a víctimes”“el govern espanyol ha passat de negar l’espionatge a l’independentisme a presentar-se com a víctima d’aquest espionatge”. El portaveu ha tornat a refermar la necessitat de crear una comissió d’investigació al Congrés dels diputats “amb llum i taquígrafs”“esperem que ara el PSOE com a víctima de l’espionatge, accepti la comissió d’investigació”, ha reblat. Rius ha posat èmfasi en que demà es vota a la junta de portaveus del Congrés la creació de la comissió: “veurem si el PSOE està disposat a arribar fins al final o estem davant una cortina de fum”. En aquest sentit Rius ha afirmat que “ha arribat l’hora d’obrir les clavegueres de l’estat i de desinfectar-les. Espanya no serà una dempocràcia plena fins que no desinfecti les clavegueres de l’estat”.

Rius ha denunciat una vegada més que la creació de secrets oficials “és una manera d’intentar posar sordina a l’escàndol” i que és insuficient per abordar la gravetat dels fets. El vicepresident del partit ha insistit una vegada més que mentre el govern espanyol no accepta donar explicacions, la Generalitat només pot mantenir relacions amb l’executiu espanyol a nivell tècnic i administratiu: “no es pot mantenir cap diàleg mentre no s’esclareixin els fets i s’assumeixin responsabilitats”, ha reblat.

Durant els propers dies Junts per Catalunya presentarà les primeres querelles, que seran a títol individual. Unes es presentaran per espionatge massiu i seran a Barcelona i Madrid, però també altres països on han tingut lloc els fets delictius: França, Suïssa, Bèlgica, Alemanya i Portugal. A banda, Junts es querellarà contra l’empresa israeliana NSO i demanarà que s’investigui el CNI i “les clavegueres de l’estat”.

Per altra banda, aquest cap de setmana s’ha votat el reglament de l’elecció de càrrecs de Junts, que ha estat aprovat amb un 89% dels vots favorables per part dels consellers nacionals i els afiliats ho han ratificat amb un 86% de vots a favor.

 

Barcelona, 2 de maig de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad