Sales: “A diferència del Congrés dels Diputats, el Parlament segueix l’exemple d’Europa i investigarà l’espionatge del CatalanGate”

 

 

 

 

La portaveu del grup parlamentari lamenta que el PSOE rebutgi destapar les clavegueres de l’Estat

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha defensat que el Parlament “faci un pas més” per esclarir l’espionatge massiu contra l’independentisme a través d’una comissió d’investigació. “Mentre avui el Congrés dels Diputats ha votat en contra d’esclarir aquest escàndol majúscul, el Parlament de Catalunya segueix l’exemple del Parlament Europeu i inicia els tràmits per constituir una comissió d’investigació”, ha criticat. “El que és normal al Parlament Europeu i al Parlament de Catalunya, no és normal, i avui i ho hem vist, al Congrés dels Diputats. Espanya, no. Europa, sí. I, Catalunya, sí, també”, ha dit Sales.

Sales ha denunciat que avui “hem comprovat que el PSOE no té cap intenció de destapar les clavegueres de l’Estat. Una vegada més, PSOE i PP —amb la complicitat de Vox i Ciutadans— tapen les vergonyes d’Estat. Per això, fem un pas més des del Parlament de Catalunya”. En aquest sentit, ha explicat que, des del Parlament, hem exigit “una investigació exhaustiva i efectiva per saber qui ha ordenat, qui validat i qui ha pagat aquest espionatge polític”.

Per això, la portaveu del grup parlamentari ha argumentat que, des del Parlament, “no podem quedar-nos impassibles davant la gravetat dels fets, que atempten directament contra drets fonamentals de representants polítics, membres de la societat civil, advocats, periodistes o metges”.

Sales ha exposat que les revelacions d’ahir sobre l’espionatge a La Moncloa podien fer pensar que el PSOE estaria disposat a obrir una comissió d’investigació, però “avui hem comprovat que només era una cortina de fum. Pedro Sánchez no té cap voluntat d’arribar fins al final per saber la veritat del Catalangate”.

Per això, Junts continua exigint explicacions i responsabilitats. I, fins que no passi, “reiterem que el Govern només ha de mantenir relacions tècniques i administratives amb el Govern espanyol. De la mateixa manera que tampoc té sentit facilitar l’estabilitat parlamentària a Pedro Sánchez”, ha afegit Sales.

Comissió del deute històric

Sales també ha avançat que demà es constituirà al Parlament la comissió del deute històric impulsada per Junts per Catalunya i que ha de servir per quantificar el deute històric de l’Estat espanyol amb Catalunya. “Patim un dèficit fiscal insuportable i un incompliment sistemàtic de les inversions promeses per l’Estat espanyol en tots els àmbits. Especialment, en infraestructures i polítiques socials”, ha advertit la portaveu. La comissió estarà presidida per la diputada de Junts Glòria Freixa i el portaveu de Junts serà el diputat Joan Canadell.

 

D’altra banda, Sales ha traslladat l’agraïment de tot el grup parlamentari al president Puigdemont pel seu lideratge dins del partit i el lideratge de país que ha exercit, que exerceix i que exercirà. “Continuarem treballant per al seu retorn i de la resta d’exiliats i, evidentment, continuarem treballant per aconseguir la independència de Catalunya”, ha reblat.

 

Barcelona, 3 de maig de 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad