Junts insta el govern espanyol a cedir els 6.000 pisos buits de la Sareb per a lloguer social per a joves

 

La proposta forma part d’un paquet de mesures per facilitar l’emancipació dels joves debatudes en un ple monogràfic

El grup parlamentari de Junts ha presentat una proposta de resolució on s’insta el govern espanyol a cedir els 6.000 habitatges buits que la Sareb té a Catalunya per poder-los destinar a lloguer social. És una de les mesures presentades per facilitar l’emancipació dels joves en un ple monogràfic que va arrencar ahir dimecres 11 de maig i que ha finalitzat avui, on la diputada Judith Toronjo també ha demanat que es garanteixi un mínim del 25% d’habitatge de lloguer de nova construcció que dugui a terme la Generalitat a menors de 35 anys. La diputada també ha proposat impulsar el repoblament fomentant l’arrelament i el retorn de les persones joves al món rural treballant conjuntament amb el món local i associatiu.

En matèria d’ocupació, Judith Toronjo ha proposat que es finalitzi el Pla de xoc contra l’atur juvenil dotat amb 216 milions d’euros i estudiar la viabilitat de nous programes de polítiques actives d’ocupació, suport a persones autònomes i petites empreses per millorar l’ocupabilitat. A més, també ha demanat iniciar els estudis per a l’actualització del salari mínim català per avançar en la lluita contra la precarietat juvenil. A més, ha instat a desprecaritzar les pràctiques laborals i formatives i la seva remuneració.

Toronjo també ha instat a donar visibilitat i potenciar la transversalitat de les polítiques de joventut i ha assenyalat que “és més imprescindible que mai incorporar la perspectiva juvenil a tot el govern i als pressupostos de la Generalitat”. En aquest sentit, ha plantejat la necessitat d’aprovar tant la nova Llei de Polítiques de Joventut com el nou Pla Nacional de Joventut emmarcat en l’estratègia Feina-Casa Futur.

Pel que fa a la formació, Junts aposta per l’increment del 30% de places de Formació Professional amb l’horitzó d’avançar cap al 40% d’alumnes amb la modalitat d’FP Dual i continuar el procés de reducció dels preus públics de les universitats catalanes. A més, Toronjo ha reclamat executar d’una vegada per totes el traspàs de les competències que pertanyen a la Generalitat “com les beques d’estudis universitaris i no universitaris o el traspàs de rodalies, reivindicat per part de molts joves”.

Pel que fa a l’impacte de la pandèmia a la salut mental, Junts defensa fer-hi front amb un pla de xoc dotat de recursos, campanyes de prevenció i sensibilització pròximes als joves que acabin amb l’estigma sobre temes tan sensibles i presents com el suïcidi, els trastorns, o les addiccions.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad