Sales: “Celebrem que el Govern opti pel decret llei impulsat per Junts, que ha de servir per garantir el model d’escola catalana”

 

El grup parlamentari demana consens entre partits, comunitat educativa i entitats en defensa de la immersió lingüística

 

El grup parlamentari ha celebrat que el Govern opti pel decret llei impulsat per Junts per Catalunya, que ha de servir per garantir el model d’escola catalana. La seva portaveu Mònica Sales ha assenyalat que la proposta articula tres punts bàsics “que segur que comparteixen tots els actors implicats: en primer lloc, garantir la vehicularitat del català i l’aplicació de la immersió; en segon lloc, protegir els directors i els docents, també amb les instruccions pertinents; i, finalment, validar els projectes lingüístics a través del Departament d’Educació”.

En aquest sentit, Sales ha demanat consens entre partits, comunitat educativa i entitats en defensa de la immersió lingüística: “des de Junts per Catalunya, ens apliquem i demanem responsabilitat, altura de mires i mà estesa a tothom”, ha afirmat.

“Tenim tota la disposició i predisposició per buscar solucions conjuntes i d’estudiar totes les alternatives jurídiques que puguin arribar per evitar l’aplicació de la sentència del 25% de castellà a les escoles, que és pedagògicament aberrant i políticament inacceptable”, ha assegurat Sales, que ha afegit que les possibles alternatives no passen per una reforma de la llei de política lingüística. “Un tribunal no pot regular l’ensenyament a Catalunya”, ha reblat Sales.

En últim lloc, Sales també ha assenyalat com a necessitat fer un front comú a Madrid per reformar la Llei Celaá, una llei que “ha estat més un problema que una solució per protegir el català”. 

Cas Valtònyc: lliçó d’Europa a l’Estat espanyol

D’altra banda, Sales ha felicitat Josep Arenas, Valtònyc, per la “nova victòria que avui ha aconseguit davant la justícia belga”, un nou èxit col·lectiu i una nova lliçó d’Europa a l’Estat espanyol sobre la defensa de la llibertat d’expressió i la protecció dels drets fonamentals.

La portaveu ha demanat a l’Estat espanyol que aturi la causa general contra l’independentisme i que deixi de fer el ridícul davant d’Europa. “No hem d’oblidar que aquesta setmana el rei emèrit tornarà impunement a l’Estat espanyol, mentre Josep Arenas no pot tornar a casa seva,  precisament per unes cançons que denunciaven la corrupció de Joan Carles I”, ha denunciat Sales. “És el món al revés: la democràcia cap per avall en un estat podrit per dins”, ha conclòs.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad