La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull encapçalaran la nova direcció de Junts per Catalunya

El segon Congrés Nacional de Junts per Catalunya s’ha celebrat a Argelers i ha comptat amb la participació del president Carles Puigdemont

La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull encapçalaran la nova direcció de Junts per Catalunya. El partit ha celebrat el seu segon Congrés Nacional a Argelers i ha comptat amb la presència del president Carles Puigdemont i els presos i exiliats.

Amb un cens de 6010 militants, la candidatura ha sigut votada amb: presidència amb un 37,62% dels vots, la secretaria general amb un 33,51% i l’executiva amb un 32,89%.

En la seva intervenció, el president Carles Puigdemont ha refermat la importància de Junts per Catalunya per culminar el procés d’independència i ha carregat contra un estat espanyol “corrupte” que espia polítics i activistes i que menysté els catalans: “el govern de l’estat espanyol, tant se val si és de dretes o d’esquerres: és un govern que menteix i incompleix sistemàticament”. En aquest sentit, ha criticat que els jutges espanyols semblen “parlamentaris de Vox”. El president ha posat en valor la feina que es fa des de l’exili: “s’ha d’anar a veure la gent a l’exili, pensis el que pensis. És a l’exili on preservem moltes de les coses que l’estat espanyol voldria liquidades”.

El segon Congrés Nacional de Junts per Catalunya s’ha celebrat a Argelers i ha comptat amb la participació del president Carles Puigdemon

La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull encapçalaran la nova direcció de Junts per Catalunya. El partit ha celebrat el seu segon Congrés Nacional a Argelers i ha comptat amb la presència del president Carles Puigdemont i els presos i exiliats.

Amb un cens de 6010 militants, la candidatura ha sigut votada amb: presidència amb un 37,62% dels vots, la secretaria general amb un 33,51% i l’executiva amb un 32,89%.

En la seva intervenció, el president Carles Puigdemont ha refermat la importància de Junts per Catalunya per culminar el procés d’independència i ha carregat contra un estat espanyol “corrupte” que espia polítics i activistes i que menysté els catalans: “el govern de l’estat espanyol, tant se val si és de dretes o d’esquerres: és un govern que menteix i incompleix sistemàticament”. En aquest sentit, ha criticat que els jutges espanyols semblen “parlamentaris de Vox”. El president ha posat en valor la feina que es fa des de l’exili: “s’ha d’anar a veure la gent a l’exili, pensis el que pensis. És a l’exili on preservem moltes de les coses que l’estat espanyol voldria liquidades”.

La presidenta Laura Borràs en la cloenda de l’acte ha posat de manifest que Junts per Catalunya fa nosa perquè “alguns voldrien que tanquessim al carpeta de l’1 d’octubre, nosaltres no hem vingut a tancar-la” i que “avui som aquí per consolidar un projecte que està ple de vida i il·lusió”.  En aquest sentit ha defensat que “hem de fer que el Govern sigui més ambiciós nacionalment”.  Borràs ha demanat pel projecte de Junts “sumar per multiplicar”, perquè “només units som molt més forts”. Al principi de la seva intervenció, la presidenta ha volgut donar les gràcies al president Puigdemont“sense el seu lideratge avui no seríem el que som. Ets el president legítim de Catalunya”.

Per altra banda, Borràs ha fet un llistat de greuges durant la legislatura de Pedro Sánchez: inversions que no es compleixen, anys d’espionatge i “una taula de diàleg en busca i captura”.

El secretari general Jordi Turull, igual que Borràs, també ha fet una apel·lació a la unitat de Junts: “hem d’escoltar primer i liderar després. Si no escoltes, no coneixies; si no coneixes, no entens; i si no entens; no resols”Turull ha defensat posar la directa cap a la independència: “agafem la brúixola cap a la independència de Catalunya. No ens deixem arrossegar per dinàmiques de partit” i també ha recordat l’1 d’octubre: “és una urgència passar a l’acció. L’1-O del 2017 vam marcar un horitzó: o referèndum o referèndum. Ara toca situar en el temps un altre objectiu: independència o independència”. En una crítica al govern espanyol, Turull ha fet gala de la determinació dels catalans per persistir i resistir: “no vivim en un estat de dret; vivim en un estat que tira pel dret. Si no se’n va ensortir Franco, no se n’en sortiran els governs espanyols amb els seus Pegasus”.

 

EEl secretari general sortint, Jordi Sànchez, ha fet un balanç dels dos anys al capdavant de la secretaria general de Junts per Catalunya i ha afirmat que “hem apostat obertament per mantenir una lleialtat insubornable a la nostra raó de ser”. Igual que Borràs i Turull, Sànchez també ha fet una apel·lació a la unitat: “tornem a treballar per la unitat estratègica que avui no tenim. Com diu l’amic Josep Rull, ‘ens ensortim junts, o ens penjaran per separat’” i en un missatge als exiliats, ha afirmat que “mai deixarem abandonats a cap dels nostres exiliats”.

Argelers, 4 de juny de 2022.

 

 

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad