Més que una piscina d’estiu

 

 

La nova piscina d’estiu que s’està projectant des de l’Ajuntament és una necessitat cada dia més evident i urgent. Els problemes sorgits aquestes últimes setmanes a les fonts d’aigua arran de l’onada de calor que hem patit en plena primavera, ens evidencien d’una manera clara que no és una bona solució a la demanda del poble. Lluny queda l’època en què l’Ajuntament de l’Alcalde Corominas oferia als veïns tres piscines diferents (Puigverd, Airesol D i Sant Feliu), amb un preu únic i accessible per a tothom (2,60-3,60€). Setze anys després, l’Ajuntament ens ofereix uns jocs d’aigua a la Plaça Catalunya i una piscina (Sige) mal mantinguda i substancialment més cara.

El creixement demogràfic que hem tingut a Castellar durant les primeres dècades del segle XXI no ha anat acompanyat de les infraestructures necessàries per mitigar aquestes pujades de temperatura. Des de Junts per Castellar ja vàrem proposar al nostre programa electoral la ubicació d’una nova nova piscina al costat de les pistes d’atletisme, al Pla de la Bruguera; sempre demanant que es faci de manera dialogada i pactada amb el CAC. És un lloc de fàcil accés a peu o amb bicicleta i amb possibilitat d’aparcament proper, tant al polígon industrial, com en termes de noves places que es podrien incloure al projecte. Inicialment l’equip de govern del PSC no es plantejava aquesta possibilitat i optava per reformar la piscina del Sige fent-la més gran, eliminant per aconseguir-ho un tram sencer del Carrer Balmes. La idea era un nyap, un pedaç que hagués dificultat enormement l’accés a la zona des de la Ronda Tolosa. Tan aviat com van estudiar-se tècnicament les diverses possibilitats, tenint en compte tots els solars de titularitat municipal de Castellar, l’equip de govern ens va acabar donant la raó i actualment l’emplaçament que vam proposar al Pla de la Bruguera és l’escollit pel nou projecte.

Tanmateix, una piscina d’estiu de les dimensions que necessita Castellar és un equipament poc sostenible econòmicament. Encara menys sostenible si només l’obrim uns 3 mesos l’any. Cal pragmatisme i un projecte ben fonamentat. Per això, des de Junts sempre hem apostat per concentrar el màxim d’activitats esportives a aquest emplaçament, creant un nou pol magnètic a Castellar fruit de la sinergia entre esport, entitats i ciutadania, amb instal·lacions a l’altura i amb un bon accés (aparcament). Cal que el projecte de la piscina es pacti amb entitats i empreses del sector per tal que tingui certa continuïtat no només el juliol i l’agost de cada any, fent-lo més sostenible econòmicament. La consultora contractada per l’Ajuntament per valorar les opcions inicials del projecte coincideix amb el nostre diagnòstic. Cal que el projecte vagi més enllà d’una piscina.

Des d’ERC critiquen la ubicació escollida. Al seu programa, proposaven fer el projecte de la piscina d’estiu a l’antiga fàbrica de Can Barba; un solar que és de titularitat privada i que costaria a les arques municipals gairebé el doble que un projecte de piscina al solar del Pla de la Bruguera proposat per Junts, que ja és de titularitat de l’Ajuntament. Cal superar el debat de la ubicació. Sota tots els criteris, tant econòmics, com tècnics, com de model urbanístic (accessibilitat) ens porten al solar del Pla de la Bruguera on, a més, hi ha altres emplaçament propers on poder ubicar nous equipaments esportius en un futur.

Des de Junts instem a totes les forces polítiques del poble i a les entitats esportives a confluir per bastir un projecte consensuat; un projecte de poble (no de partits) que dibuixi un model esportiu i d’equipaments ambiciós que posicioni el poble a la primera línia del país. Cal que creguem en el nostre potencial. Pel nostre poble passen cada dia de 27.000 a 30.000 vehicles; aprofitem que som lloc de pas, projectem-nos a l’exterior per atraure noves iniciatives empresarials en el sector esportiu i retenir (i atraure) el millor talent per a les nostres entitats. No ens conformem en ser un poble on els grans clubs vénen a pescar. Junts, ho aconseguirem.

 

Joan Juni / Pau Castellví

Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad