El projecte AINA supera el milió de noves veus enregistrades per fer que les màquines entenguin i parlin català

 

 

El català ja és la segona llengua del món amb més locutors a Common Voice, només per darrere de l’anglès

 

El projecte AINA ha superat aquest cap de setmana el milió de talls de veus enregistrats. Després de menys de cinc mesos des que el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori va llançar la campanya ‘La nostra llengua és la teva veu’ per fer que les màquines entenguin i parlin català, ja s’ha arribat als 1.006.000 talls de veu nous enregistrats i gairebé 1.400 hores noves gravades.

Gràcies a la resposta ciutadana, en poc més d’un mes el català ha passat a ser la segona llengua del món amb més locutors a Common Voice, només per darrere de l’anglès, i en menys de dos mesos s’han assolit un dels objectius que s’havien marcat els impulsors del projecte per a tot el 2022: superar les 2.000 hores de gravació a la plataforma (actualment, més de 2.400).

El vicepresident Jordi Puigneró ha presentat el projecte AINA arreu dels països catalans i a Nova York. En la presentació del projecte, el vicepresident va afirmar que l’objectiu de la campanya era “garantir el dret” dels catalans de relacionar-se amb les màquines en català. En una entrevista a SER Catalunya, Puigneró va afirmar que “el projecte AINA és un projecte per permetre que el català sobrevisqui en aquesta nova era digital en la perspectiva d’ús social amb les màquines”.

 

Barcelona, 6 de juliol de 2022.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad