Junts aconsegueix aprovar al Congrés la seva proposta per agilitzar els terminis d’autorització de medicaments contra el càncer metastàtic

La proposta de resolució de Junts, aprovada aquest dijous al Ple del Congrés dels Diputats per àmplia majoria, recull una reivindicació de l’Associació contra el Càncer de Mama Metastàtic, i insta el Govern espanyol a:

 

  • Agilitzar els terminis d’autorització i d’incorporació al Sistema Nacional de Salut dels medicaments autoritzats prèviament per la Unió Europea, destinats a tractar el càncer metastàtic, no superant, en cap cas, el període de 180 dies que estableix la llei, i incorporant de manera immediata aquells fàrmacs que ja hagin superat aquest període. A Espanya, la mitjana d’espera són 469 dies.

 

  • Establir, amb caràcter d’urgència, els criteris normatius, clars i transparents, que aclareixin les decisions de pagament en el cas de l’accés als medicaments d’ús “compassiu” per a situacions mèdiques especials.

 

  • Promoure la compra conjunta per part de la Unió Europea dels fàrmacs innovadors destinats al tractament del càncer metastàtic, per tal d’aconseguir preus més assequibles per als sistemes de salut dels Estats membres.

 

 

Madrid, 14 de juliol de 2022

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad