Junts dona el tret de sortida a la precampanya amb una demostració de força municipalista

 

Junts dona el tret de sortida a la precampanya amb una demostració de força municipalista

 

El partit reuneix 500 assistents, dels quals 300 són alcaldes o alcaldables, a l’Auditori de Girona 

Secretari general Jordi Turull: “Els de Junts som els qui posem la gent i el país per damunt de qualsevol interès del partit”

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dissabte la seva tercera Convenció Municipalista, aquesta vegada, a Girona. La jornada ha aplegat 500 assistents dels quals 300 alcaldes o alcaldables.

La presidenta Laura Borràs ha destacat la importància que tenen aquestes eleccions municipals per a Junts: “perquè la independència de Catalunya sigui possible, el país necessita que Junts sigui un partit fort. I per ser un partit fort, cal que estiguem presents a tots els municipis. Per això hem de sortir a guanyar a tot arreu”. I ha valorat la coherència que ha demostrat Junts i lloant l’eslògan de precampanya, afirmant que “els nostres compromisos són de debò, com la nostra vocació de servei, i donem la cara. El que no fem és dir una cosa i fer-ne la contrària”. Per contra, ha criticat la falta de coherència d’ERC: “aquesta setmana hem vist que hi ha altres partits que per seguir al govern són capaços de renunciar a la seva coherència”.

Per la seva part, el secretari general Jordi Turull ha afirmat que el municipalisme forma part de l’ADN de Junts i per això ha afirmat que “som els qui posem la gent i el país per damunt de qualsevol interès del partit. I vosaltres en sou la garantia”. I en aquest sentit ha destacat també la importància d’anar units per poder afrontar aquestes eleccions. En una crítica a ERC ha afirmat que “davant d’aquells que viuen en el desànim o en la resignació i que han renunciat a assolir els seus ideals, nosaltres diem que creiem en Catalunya. Si anem plegats, podem amb tot. A Junts no renunciem a res”.

La importància de ser a tot arreu també per al país i per aconseguir l’objectiu de la independència és una idea que han destacat ambdós líders. En aquest sentit, Turull ha afirmat que “volem ser a tot arreu perquè l’1-O, el 9-N i tantes altres fites d’aquest país no haurien estat possibles sense els alcaldes i les alcaldesses compromesos. Que diferent hagués estat amb Xavier Trias i no Colau”.

En la jornada, l’alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, i l’alcaldable per Girona, Gemma Geis, han mantingut una conversa sobre el lideratge transformador de les ciutats i el paper de les capitalitats, moderada per la periodista Núria Riquelme. Trias ha fet èmfasi en la col·laboració entre pobles i ciutats del país i per això ha destacat que “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya i estar al costat de tots els pobles i ciutats del país”. Una idea que la candidata Gemma Geis també ha destacat: “no és possible que les ciutats com Girona i Barcelona siguin adversàries. S’han de complementar. Em fa molta il·lusió que es presenti perquè l’hem trobat a faltar”.

Tant Trias com Geis han explicat quins son els seus projectes per les seves ciutats i sobre la necessitat d’impulsar el talent. En aquest sentit Geis ha afirmat que   “Catalunya té molt de talent i el talent és una baula que ens defineix. Hem de potenciar-lo per crear progrés econòmic, transformador i amb mirada europea”Trias ha remarcat que fa una aposta per la formació i per crear activitat econòmica que no es basi en salaris d’explotació: “vull salaris de debò, molts problemes se solucionarien. També ha destacat que és important tenir clar la idea de turisme que volem per la ciutat, no volem un país ‘low cost’, el volem punter”.

 

Girona, 28 de gener de 2023.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad