Nova piscina d’estiu

La nova piscina: una finestra d’oportunitats

La setmana passada es feia pública la licitació de les obres per a la construcció de la nova piscina als terrenys limítrofs entre les pistes d’atletisme i el parc de Colobrers. Des de Junts, ens mostrem satisfets que aquest projecte comenci a fer-se realitat, ja que vam ser pioners en suggerir aquest emplaçament per a la nova piscina al nostre programa electoral de les eleccions municipals del 2019. Recordem que la proposta inicial de l’equip de govern del PSC era ampliar l’actual piscina ocupant part del tram inicial del carrer Balmes i la plaça Catalunya. Una solució que es va descartar a posteriori perquè, com ja apuntàvem aleshores en un article del nostre grup publicat en aquest mitjà, hauria afectat greument la mobilitat a la zona i hauria estat insuficient per cobrir les necessitats que tenim com a poble.

La millor alternativa és la que finalment s’està executant, atès que aquests terrenys són de propietat municipal, i per tant no s’han de hagut de comprar a tercers, i a més, va en la línia de crear un complex esportiu aprofitant la proximitat de les pistes d’atletisme. Sempre hem dit que cal aprofitar les sinergies que es generarien si concentréssim els equipaments esportius en aquesta zona, aprofitant les instal·lacions ja existents, la facilitat d’accés i l’abundància de zona d’aparcament.

D’altra banda, hem de ser conscients del cost que comporta amortitzar i mantenir una piscina descoberta com la que s’està plantejant. S’ha de trobar l’equilibri entre uns preus assequibles i la sostenibilitat financera d’aquest nou equipament. Una piscina finançada amb els impostos de tots els castellarencs ha de tenir uns preus raonables i els usuaris empadronats al poble han de tenir algun tipus de tarifa avantatjosa respecte els visitants d’altres municipis.

Des de Junts apostem per consensuar el model d’explotació del conjunt d’instal·lacions amb entitats i empreses del sector de l’esport per desestacionalitzar-ne i diversificar-ne l’ús. Arran d’aquest projecte, si som capaços de treballar conjuntament en una bona estratègia, se’ns obre una finestra d’oportunitats per crear un pol d’atracció d’iniciatives empresarials del sector de l’esport que permeti també retenir i atraure talent esportiu i esdevenir un referent a la comarca. Aprofitem-ho!

Castellar del Vallès, 24 de març de 2023

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad