28-M Final de trajecte

28-M: Final de trajecte

Certament, Castellar té un problema molt greu amb la mobilitat i l’habitatge, i la prova està en què tots els partits, en més o menys mesura, han coincidit amb aquesta lectura. Per a nosaltres, la situació és tan preocupant que hem volgut destacar-los de forma prioritària en el nostre programa, posant sobre la taula múltiples propostes per donar-los resposta.

Tanmateix, només Junts per Castellar té un projecte pensant en el Castellar del present i, sobretot, del futur. Nou mil persones han visitat aquest any l’exposició de pessebres i tal i com arriben, marxen de Castellar sense conèixer res més del patrimoni ni de l’oferta gastronòmica i comercial que tenim a la nostra vila. Per això, fem una aposta per revifar la cultura castellarenca, recuperant l’antiga caserna de la guàrdia civil i posant-la al servei del poble, convertint-la en una Escola Municipal d’Arts amb espai suficient perquè els artistes locals puguin exposar-hi les seves obres i impartir-hi tallers. A més, crearem una oficina de turisme ubicada en aquest mateix indret per donar a conèixer als visitants la nostra gastronomia local, la relació històrica indissociable del nostre poble amb el tèxtil, el patrimoni cultural, el nostre entorn natural, etc. Volem potenciar la marca Castellar i vendre al món tot allò que tenim per oferir.

Per altra banda, perquè Castellar sigui atractiu als visitants, primer ha de ser atractiu per als que hi vivim. Comptem amb una bateria de propostes perquè Castellar esdevingui una vila urbanísticament més amable i que contribueixi a frenar l’emergència climàtica. Perquè sí, és compatible aconseguir-ho sense fer la guerra al cotxe destruint aparcament; adaptant els fanals i creant fotolineres als pàrquings descoberts per poder endollar-hi cotxes elèctrics i híbrids sense necessitat de crear nous punts de càrrega ad-hoc. I cal incrementar la capacitat renovable instal·lada en dependències municipals (i assegurar-nos que funciona de veritat), així com facilitar l’establiment de comunitats energètiques i agilitzar, d’una vegada, la reconversió de l’enllumenat públic a LED. Ens mereixem tenir una vila i unes urbanitzacions segures i endreçades, amb façanes, voreres, calçades i arbrat en bon estat. Qualitat de vida també és això.

Castellar ha de recuperar el temps perdut. No podem seguir funcionant per una inèrcia que ja dura 16 anys i que consisteix en anar tapant forats sobre la marxa i sense comptar amb ningú. Aquest 28-M, la majoria socialista a Castellar ha d’arribar al final del trajecte. I l’únic vot útil per aconseguir-ho és Joan Juni i Junts per Castellar.

Joan Juni, alcaldable de Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad