Eleccions al Parlament Europeu

En aquests darrers anys, el front europeu ha esdevingut l’escenari de les nostres principals victòries en la lluita per la independència de Catalunya. Des de l’any 2017, hem aconseguit fites significatives tant en l’àmbit judicial com en el polític. Les nostres victòries a Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Escòcia i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), així com els nostres èxits en institucions com el Parlament Europeu, el Consell d’Europa i les Nacions Unides, demostren la nostra capacitat i determinació. És per això que continuar avançant en aquest front serà crucial en els propers anys per assolir la nostra meta d’independència.

Des de l’exili i el Parlament Europeu, no hem deixat mai de teixir complicitats amb actors de tots els països de la Unió Europea i de diverses famílies ideològiques democràtiques. Aquestes aliances polítiques i socials, que hem construït pacientment, són fonamentals per internacionalitzar la causa catalana. Cal seguir treballant amb fermesa i dedicació per reforçar aquests vincles a tots els nivells, tant a la Unió Europea com a la comunitat internacional.

Catalunya no disposa d’un seient propi a les institucions europees, i per això, maximitzar la nostra presència al Parlament Europeu és la millor manera de garantir que les polítiques i els fons europeus responen als interessos dels catalans. Aspectes cabdals per a la nostra economia, com ara el corredor mediterrani, les polítiques agràries o els fons Next Generation, han de ser tractats de manera directa i sense la intermediació de Madrid.

Així mateix, cal recordar que el català és la tretzena llengua més parlada de la Unió Europea, i aconseguir la seva oficialitat seguirà sent una de les nostres prioritats. Som l’única força política que presenta batalla, tant jurídica com política, per assegurar que la nostra llengua tingui el reconeixement que mereix. La nostra identitat cultural i lingüística és un pilar fonamental de la nostra nació, i no defallirem fins aconseguir el seu estatus oficial a Europa.

La Unió Europea ha de construir-se com una comunitat de llibertat, igualtat, democràcia i justícia social. Ens hi juguem el futur en la defensa dels drets civils i de l’estat de dret, dels drets socials i dels treballadors, de la igualtat de gènere i dels drets de la comunitat LGTBI, així com en la lluita contra el racisme i tota mena de discriminació. Volem una Europa que, a escala global, lideri la lluita per la pau, la resolució justa dels conflictes armats, la protecció dels drets humans i la lluita contra la pobresa als països del Sud Global.

Catalunya ha de tenir una veu pròpia i potent en tots els grans debats europeus. La transició verda i la lluita contra el canvi climàtic són reptes ineludibles que han de ser abordats de manera socialment justa. A més, la nostra veu ha de ser escoltada en discussions sobre el rol de la Unió Europea en l’economia global, l’ampliació a nous Estats membres i la reforma institucional per avançar cap a una Europa més federal. Catalunya té molt a aportar en aquests àmbits, i la nostra implicació és essencial per a la refundació de la Unió Europea. Junts, com a única candidatura exclusivament catalana en aquestes eleccions al Parlament Europeu, està en la millor posició per dur a terme aquesta tasca.

El president Carles Puigdemont ha liderat, des de l’exili, la lluita per la independència de Catalunya. La seva figura és avui coneguda i respectada a Europa i arreu del món. Lliures per Europa som la seva gent, i hem vingut a continuar la feina que hem estat fent amb ell durant tots aquests anys, en alguns casos compartint l’exili colze a colze, sense defallir.

El nostre compromís és ferm: seguirem treballant incansablement per defensar els interessos de Catalunya i per garantir que la nostra nació tingui el reconeixement i la presència que es mereix a Europa. Ara és el moment d’alçar la nostra veu.

Joan Juni i Ramon

Regidor portaveu de Junts

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad