Eleccions Europees / Parlament Catalunya

Volem agrair els 1.672 vots (un 20%) que ens han fet confiança a Castellar del Vallès i que ens permet consolidar a Junts, igual que a tota Catalunya, com la primera força política independentista. I això havent de fer campanya des de l’exili, patint una alta abstenció del 57% i acumulant campanyes electorals molt seguides. Junts també ha estat la llista més votada a 587 municipis de Catalunya i a la província de Girona.

Josep Rull és des d’aquest dilluns el nou president del Parlament de Catalunya, amb el suport dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP.

Rull ha recordat que avui “encara hi ha tres escons buits, del president Carles Puigdemont, del conseller Lluís Puig i del diputat Ruben Wagensberg”. En aquest sentit, ha expressat que “aquesta és una anomalia que hem de ser capaços de poder reorientar. Hi ha tots els elements per poder-ho fer possible. Des d’aquesta presidència i des d’aquesta Mesa, serem extraordinàriament sensibles a això”.

Rull ha traslladat als diputats i al poble de Catalunya que “la Mesa d’aquest Parlament garantirà el principi d’inviolabilitat parlamentària. Cap diputat no pot ser perseguit per expressar les seves opinions o per exercir lliurement el seu vot. Des d’aquesta presidència insistirem d’una manera intensa”.

En aquest sentit, Rull s’ha compromès a protegir els drets de tots els diputats i diputades. “En aquest Parlament s’ha de poder parlar de tot. I s’ha de poder debatre de tot, sense pressió de cap altre poder públic ni l’amenaça de poder ser privat de llibertat. Poder tornar a fer política amb l’absoluta llibertat i sense cap condicionament que la voluntat del poble de Catalunya que ha escollit aquests 135 diputats”, ha assegurat.

D’altra banda, Rull ha advertit que “en una democràcia, és el poble, a través dels seus representats, qui escull el president del seu govern i del seu país. Ho fa directament o a través dels seus representants. I és evident que això s’ha vist alterat des de l’octubre del 2017”. “És una anomalia que el president de la Generalitat sigui cessat pel decret d’un altre president d’un altre govern. O que el poder judicial decideixi qui es pot sotmetre a una investidura, com va passar amb el molt honorable president Puigdemont o amb l’il·lustre Jordi Sánchez o l’honorable Jordi Turull. O que un president fos cessat per raons polítiques, com el president Torra”, ha recordat.

A Junts per Castellar ens fa especial il·lusió que en Josep Rull sigui el nou President de la Mesa del Parlament de Catalunya, per la seva proximitat i qualitat humana, un egarenc que ens va fer costat a la presentació de la meva candidatura com alcaldable l’any passat a l’Auditori Miquel Pont i que va visitar la nostra vila fa pocs mesos a la presentació del seu llibre. Enhorabona MHP Josep Rull i Andreu.

 

Joan Juni i Ramon

Regidor portaveu de Junts

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad