Han perdut el nord-est

10/04/2017


Fins fa pocs dies, difícilment algú podia pensar que en ple segle XXI i en un estat membre de la UE es produiria una agressió contra una part de la seva població com la que vam viure els catalans les hores anteriors i durant la celebració del referèndum d’autodeterminació del passat diumenge. L’estat va intentar humiliar i agredir d’una manera ferotge i sense escrúpols a tota aquella gent que l’únic que volíem era donar la nostra opinió sobre el futur del nostre país. Amb aquesta actuació violenta i furibunda l’estat espanyol ha perdut definitivament el nord-est.

Els cossos policials espanyols van perpetrar una actuació extremadament desmesurada contra la societat civil sense precedents en la història democràtica europea. Tots hem estat testimonis de la fúria que van descarregar policia nacional i guàrdia civil contra avis, nens, joves, adults, gent del sí, gent del no… En canvi, la nostra policia, el cos de Mossos d’Esquadra ha tingut una actitud exemplar tot i les amenaces i la pressió
extremes a les que estan sotmesos i, per això, els agraïm de tot cor la fermesa i la determinació amb la qual van defensar el seu poble davant dels transgressors.
Observant la reacció airada de l’estat en contraposició a la resposta exemplar de tota la ciutadania catalana podem dir ben alt i fort que hem guanyat la batalla. La democràcia, imbatible, ha guanyat al feixisme i a la repressió. Si a més hi sumem l’èxit rotund del referèndum, tant en participació com en resultat, tenim un doble motiu per sentir-nos orgullosos de la comunitat humana que constituïm entre tots. Som una societat plural i unida, malgrat alguns s’entestin en fracturar-la, i no permetrem que s’agredeixi a ningú per expressar la seva opinió, sigui quina sigui. Ho vam demostrar pacíficament, com sempre, a l’aturada de país del dia 3 i ho tornarem a fer les vegades que calgui per denunciar els qui ens volen sotmesos a la tirania. Els catalans som gent de pau!

Per a molts de nosaltres, aquest dies han estat intensos, emotius, estressants i angoixants en alguns moments, però la sola imatge de les cares de satisfacció, d’alegria i d’emoció de la gent quan entrava a votar és el millor record que ens endurem molts que n’hem estat partícips.
Ens esperen temps complexos. No obstant això, si seguim amb l’actitud que vam mantenir el dia 1 d’octubre no tinguem cap dubte que serem capaços de superar tots els obstacles fins assolir la nostra merescuda llibertat.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad