Toni Comín, candidat de Junts a Europa

Encetem la campanya electoral al Parlament Europeu i també és important reflexionar sobre la seva rellevància. Les decisions que es prenen des d’allà acaben derivant en normes aplicables al nostre país. Per molt que ho puguem pensar no són unes eleccions de segona divisió, especialment si volem ser un territori de reconeixement internacional en tots els sentits.

Per a les europees Junts, o millor dit la seva militància, ha dipositat la seva confiança per una molt àmplia majoria en el Toni Comín.

Hereu d’una sòlida tradició antifranquista i d’esquerres té una llarga trajectòria política, sense que per a això s’hagi volgut lligar a cap partit. Sempre amb el clar convenciment en la lluita per la llibertat i la defensa de la independència. Moltes formacions l’han volgut tenir a les seves files i l’han inclòs en les seves llistes. L’última a Catalunya va ser la candidatura oberta a moltes sensibilitats diferents d’en Carles Puigdemont, fet pel qual va viure l’escapçament del govern i patit la persecució judicial arrel de l’aplicació del 155.

Va haver de marxar a Bèlgica i des d’allà va continuar actiu, presentar-se a les eleccions europees amb en Puigdemont i sent escollits tots dos eurodiputats, no sense haver de veure’s les cares també amb la justícia espanyola. Malgrat el que sabem que ha passat temps enrere recentment l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea els donava la raó en el seu dret a exercir com a tals.

Tot i no ser una figura tant mediàtica o propera com altres noms, alguns hem pogut conèixer i compartir estones amb en Toni Comín a Castellar i precisament amb temes que res han tingut a veure amb la política. Perquè també és un home de gran esperit solidari i social, encara que no en fa propaganda, és la discreció de la gent sensible.

Aquest interès per les persones s’ha reflectit en la seva trajectòria personal i també en el seu exercici com a eurodiputat, especialment en la defensa dels drets humans en els moments més convulsos de la pandèmia, fidel sempre al seu pensament, i també en la lluita davant l’emergència climàtica o pel reconeixement del català, entre d’altres.

Reprèn ara un projecte que coneix prou bé. Amb la responsabilitat d’encapçalar la candidatura de Junts i Lliures per Europa, Comín substitueix en Carles Puigdemont com a cap de llista. No és una feina fàcil enmig d’un mar de corrents molt diferents on cada nació o territori vetlla pels seus interessos conjugant-los a més amb el respecte i l’interès comú. Però és el que en Toni Comín fa molts anys que sap fer. Per això tenim la tranquil·litat de saber que la candidatura de Junts i Lliures per Europa no podia estar en millors mans.

 

Agrupació local de Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad