Una Festa Major de veritat

13/09/2017

Any rere any, la Festa Major és pels castellarencs l’esdeveniment que ens recorda que s’acaba l’estiu i que, definitivament, tornem a la normalitat després del període de vacances. La calor comença a remetre, els nens tornen a escola, extraescolars, noves il·lusions, nous projectes… Abans de tot això, però, disposem d’aquests dies de festa en els quals tots els que vivim i ens estimem Castellar gaudim amb orgull del nostre poble i de la seva gent. És el moment en què deixem de banda per uns dies els neguits i les preocupacions i participem de les múltiples activitats que tenen lloc arreu del municipi enfortint d’aquesta manera els nostres llaços comunitaris.

Ara que tot això ja ha passat, toca fer balanç i preguntar-nos què podem millorar de cara a l’any vinent perquè la nostra festa sigui millor. Aquest any som molts els que hem tingut la sensació d’una Festa Major descafeïnada. Hi ha qui ha trobat a faltar l’ambient festiu que altres anys impregnava tots els racons del municipi i que ens recordava constantment que estàvem de festa i celebració.

D’altra banda, l’experiència i la memòria ens demostren que en algun moment durant la Festa Major plou i, per tant, l’Ajuntament hauria de preveure aquesta possibilitat quan organitza les activitats i els assigna els espais. Després d’anys de reclamacions per part del col·lectiu Vilabarrakes i malgrat la passivitat del consistori, per fi s’ha aconseguit disposar d’una coberta per als concerts a l’aire lliure. Però no ens enganyem, al nostre poble tenim espais coberts magnífics totalment desaprofitats que permetrien no haver de suspendre les activitats a l’aire lliure per culpa d’una climatologia adversa.

La Festa Major és un cop l’any, de manera que no hi ha excuses que valguin. Els fenòmens climàtics són incontrolables, evidentment, però és irresponsable i impresentable que aquest tipus de contratemps no es tinguin en compte en la planificació, organització i desenvolupament del programa d’activitats. No pot ser que ens haguem d’assabentar si un acte es suspèn o canvia d’ubicació sobre la marxa i a l’últim moment. Els castellarencs no ens mereixem un equip de govern que fa de la improvisació i la passivitat la seva manera de governar, menys durant la nostra festa. Amb una actitud positiva i constructiva nosaltres ens oferim per col·laborar en tot el possible perquè la Festa Major sigui, de veritat, la gran festa dels castellarencs.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad