El lleure ens fa créixer

24/01/2018

Quan al proper Ple Municipal s’aprovarà el Pla d’Infància i Adolescència de Castellar, volem fer una reflexió entorn al lleure, ja que ha quedat força demostrat que és una peça fonamental en el creixement dels infants. En aquest sentit les agrupacions escoltes, caus, etc. suposen una peça clau en el desenvolupament i el creixement integral dels infants, ja que aquí aprenen i experimenten conceptes com ara equip, tolerància, solidaritat, ajuda, rauxa, respecte, etc.
Els esplais són espais on els petits aprenen a desenvolupar-se autònomament i a improvisar, a viure el moment i a treure quelcom positiu de les activitats que desenvolupen, tot i que potser alguna cosa no hagi sortit com esperàvem al principi… En un esplai aprenem posant en pràctica i experimentant, contactem amb sentiments que difícilment sentiríem en altres ambients… És un espai on conèixer i empoderar l’individu com a persona, no només la seva part intel·lectual, reforçant la companyonia, el respecte, la tolerància, la igualtat, l’empatia… En definitiva, és una altra manera d’aprendre, complementària a l’escola tradicional, mitjançant l’experimentació i l’aprenentatge directe, que contribueixen al creixement humà de la canalla.
Els esplais funcionen gràcies al voluntariat dels educadors o els monitors, que realitzen una tasca vital en el creixement personal de cada infant, treballant amb un nou enfocament que aborda de manera multidisciplinar l’educació en les seves vessants més àmplies: l’educació emocional, en valors, multisectorial… Atesa la importància que tenen aquestes entitats en el nostre model de convivència i el fet que la seva raó d’existir no és cap altra sinó l’educació i la transmissió de valors, no es pot concebre ni tolerar cap agressió que atempti contra l’activitat que desenvolupen els esplais ni contra aquells que ho fan possible, els educadors.
Creiem que les amenaces i agressions que han patit els membres del nostre únic esplai laic a Castellar, l’esplai Sargantana, que és darrer en un llarg historial de robatoris i actes vandàlics a llurs instal·lacions, no poden ser tractats amb la passivitat que caracteritza l’equip de govern municipal. Volem remarcar la gravetat dels fets, quan uns monitors acaben confinant uns infants a l’interior del local per protegir-los d’uns energúmens que els amenacen. Com també voldríem explicacions de l’actuació de la Policia Local que es va personar a les dependències de l’esplai i va marxar deixant uns individus ebris a la porta de l’esplai, i que van acabar agredint a un dels monitors… No podem permetre que aquesta mena de conductes lamentables tinguin lloc i menys en presència dels infants. En aquest sentit, opinem que l’equip de govern ha de donar una resposta adequada i contundent a l’altura de les circumstàncies per assegurar que es prendran les mesures necessàries perquè mai més no es tornin a produir aquesta mena de comportaments que no haurien de tenir cabuda a la nostra vila.
No podem aprovar un Pla d’Infància i Adolescència en un Ple i no reaccionar amb tota la contundència necessària quan agredeixen un espai de lleure a la nostra vila perquè això seria un acte més de cinisme, al que ja ens té acostumats l’equip de govern.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad