La nostra veu a Europa

09/04/2018

Dijous passat la justícia alemanya deixava en llibertat amb fiança el MHP Carles Puigdemont i descartava l’extradició per rebel·lió. La detenció del president a Alemanya va significar un punt d’inflexió en la repercussió internacional del procés. Amb tots els respectes a la resta de països que han ofert asil polític als exiliats i que han fet cas omís a les amenaces espanyoles, que el destí del president legítim de Catalunya estigués a les mans de la primera potència europea era un salt qualitatiu important que creava una expectació sense precedents. Afortunadament, la justícia alemanya ha demostrat ser impecablement independent i professional, tot i que les bones relacions actuals entre els governs espanyol i alemany podien fer-nos pensar a priori que podrien influir negativament en la resolució judicial.
Si alguna cosa hem d’agrair a l’Estat espanyol és la gran tasca que ha fet per a internacionalitzar l’afer “intern” català. Està clar, però, que no ha estat l’únic en contribuir-hi. De fet, hi ha multitud de persones i organitzacions que fa anys que treballen per donar visibilitat al que està succeint a Catalunya. Una d’elles ha estat la Joventut Nacionalista de Catalunya.
La JNC és membre de la Joventut Liberal Europea (LYMEC) i té una llarga trajectòria de participació activa en aquesta organització. En aquest context, la JNC ha defensat amb vehemència davant d’altres organitzacions membres el dret a decidir dels catalans i les legítimes aspiracions democràtiques del poble català. L’únic inconvenient és que aquesta tasca no dóna resultats immediats, però després d’anys de feina comencem a veure’n els fruits. En aquest sentit, LYMEC s’ha posicionat en diverses ocasions, com per exemple condemnant l’empresonament de membres del govern català i de la societat civil i recriminant al govern de Rajoy les càrregues policials de l’1O.
Per tant, cal seguir fent feina en aquesta direcció. La recent elecció de Pau Castellví, alcaldable pel PDeCAT a Castellar, com a membre de l’executiva de LYMEC és garantia que Catalunya tindrà una veu alta i clara a Europa en defensa de la democràcia i dels drets civils.
Potser el camí cap a la República serà una mica més llarg del que ens pensàvem, però no hem de tenir cap dubte que estem fent les coses bé i que estem fent avenços importants, sobretot en l’àmbit europeu.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad