Ens mullem pel medi ambient

09/05/2018

El passat diumenge, un grup de joves de la Joventut Nacionalista de Catalunya vam trobar-nos als volts de l’àrea d’esbarjo de les Arenes per recollir les deixalles que hi ha disseminades per la zona. La pluja que va caure durant tot el matí no va impedir que es recollissin prop de quatre sacs plens d’escombraries. És trist veure la quantitat de deixalles que s’acumula per la zona, tot i l’esforç que sabem que dediquen altres col·lectius i serveis de neteja per mantenir l’espai en condicions. A més, crida l’atenció que la majoria de residus que vam recollir es trobaven relativament a prop dels diferents contenidors habilitats per llençar la brossa.
Volem fer un agraïment especial als responsables del bar i de l’àrea de les Arenes per l’ajuda i la bona rebuda que ens van prestar en tot moment, tant durant la recollida com amb la barbacoa solidària després. També agraïm les mostres de suport rebudes a través de les xarxes i d’altres persones que passejaven per la zona en el moment de l’activitat. No obstant, en una societat realment compromesa i conscienciada amb la conservació i el manteniment de l’entorn no caldrien aquesta mena d’activitats. Tenim molt clar que mentre els nostres espais naturals estiguin bruts seguirem fent recollides, però tot plegat ens hauria de fer reflexionar sobre quin món estem deixant als nostres fills.
En els darrers anys, l’impacte humà sobre el medi ha estat més gran que mai i se’ns està acabant el temps per reaccionar abans no sigui massa tard. Petites accions realitzades per molta gent provoquen un impacte positiu més gran que si un de sol fa una gran acció. Sovint són coses insignificants, a priori, però que a la llarga marquen la diferència.
Si volem una República del segle XXI, ecològica i sostenible hem de treballar tots en la mateixa direcció, començant a casa nostra, a Castellar. Hem de seguir treballant perquè cada vegada es recicli una major quantitat dels residus que generem, com també hem de ser responsables amb el tipus d’energia que consumim. Hem d’afavorir l’ús d’energies renovables perquè, a dia d’avui, Catalunya és addicta als combustibles fòssils i això no pot seguir així.
Això no va de partits ni de banderes. Hem de ser capaços d’establir un pla entre tots amb l’únic objectiu de deixar als nostres fills un món millor que el que ens hem trobat.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad