Política “simpàtica”

30/05/2018

A la plaça de Catalunya, concretament a l’alçada dels jocs d’aigua, va aparèixer fa uns dies una gran placa on hi diu “Platja de la balena”.
Atès que aquest canvi de nom no ha estat aprovat pel ple, el Grup Municipal Demòcrata va estimar oportú preguntar a l’equip de govern en base a quina motivació es va procedir a la instal·lació d’aquesta placa i el cost derivat. La resposta del regidor va ser encara més sorprenent que l’aparició sobtada d’una platja al bell mig de la vila. El regidor va justificar la instal·lació de la placa qualificant-ho com una ”ocurrència simpàtica” en referència al sobrenom amb què la canalla es refereix a la zona dels jocs aquàtics. El cost de la broma? 67 euros. Dit això, ens preguntem, quin és el pressupost anual de l’Ajuntament destinat a “ocurrències simpàtiques”? No entrarem a discutir en profunditat els detalls concrets d’aquest fet, però considerem que denota una manera de fer caracteritzada per la lleugeresa a l’hora de gestionar els recursos públics.
L’equip de govern es va comprometre a modificar el mínim possible l’escultura de la balena, tot preservant la làmina d’aigua en tot el seu conjunt i vetllant perquè es mantingués tal i com l’escultor la va concebre. Doncs bé, no només s’ha desfigurat el conjunt escultòric, sinó que ara se li ha canviat el nom a la plaça. Malgrat tot, no és res de nou. És una altra acció que obeeix a l’estratègia ancestral que descriu a aquest equip de govern, més preocupat en voler quedar bé amb tothom que no pas en atacar els grans problemes que Castellar arrossega des de fa anys.
L’únic propòsit d’aquest parc temàtic aquàtic és emmascarar un dels problemes endèmics de Castellar, que és la manca d’una piscina municipal pública. Qualsevol poble de Catalunya de més de 300 habitants té la seva piscina municipal. Per què Castellar no en té una? Amb una gestió eficient del superàvit de l’Ajuntament i el control de les despeses per a “ocurrències simpàtiques”, potser podríem trobar solucions a mancances com aquesta.
Quan decideixin afrontar seriosament els problemes importants, allà hi serem, però no comptin amb nosaltres mentre segueixin basant la seva política en “ocurrències simpàtiques”.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad