Un nou model esportiu per a Castellar

11/07/2018

L’esport és una activitat beneficiosa des de múltiples punts de vista. És un actor cabdal en el manteniment d’hàbits de vida saludables i contribueix positivament al desenvolupament físic i humà durant la infància i la joventut, però també juga un paper important com a dinamitzador social i com agent participant en la cohesió d’una societat. Sovint, però, no es destinen prou esforços en la implementació de polítiques efectives en l’àmbit esportiu, ja sigui per deixadesa o perquè s’anteposen altres qüestions que, erròniament, es consideren prioritàries en detriment del teixit associatiu esportiu.
La gent de JxCastellar considerem que l’associacionisme esportiu és un eix integrador en la vida social i cultural del poble, així com un agent potenciador d’uns hàbits de vida saludables que, per tant, comporta un benefici pel col·lectiu que cal posar en valor. Per això, considerem que el teixit esportiu ha de ser considerat un element d’alta prioritat per part del consistori.
Atès que, en el marc de la redacció d’una nova llei de l’esport de Catalunya, s’ha iniciat un debat nacional sobre quin i com hauria de ser el model esportiu del país, creiem oportú traslladar i obrir també aquest debat al nostre municipi per tal de definir i promoure un model esportiu ambiciós. Proposem desenvolupar un pla de foment de l’esport que proposi una sèrie d’accions a portar a terme atenent a les necessitats de les entitats esportives, després d’haver escoltat les opinions de les mateixes i d’altres actors d’interès en aquest aspecte.
D’altra banda, creiem que és necessari impulsar, en el marc d’aquest pla i més enllà del mateix, una relació constant entre centres educatius i entitats esportives per tal de fomentar una major participació per part de joves del poble en la vida esportiva, així com potenciar un major desenvolupament de talent propi i identificat amb el poble. És important, també, treballar plegats amb els centres educatius per tal que els joves puguin compatibilitzar la pràctica de l’esport amb la seva vida acadèmica per evitar així l’abandonament de l’activitat esportiva en començar els estudis superiors. D’altra banda, també volem impulsar iniciatives per a l’ús d’equipaments esportius per part de grups d’adults i veïns que ho sol·licitin.
És l’hora de replantejar-nos el model esportiu que volem i, per això, des de JxCastellar, amb la presentació d’una moció al respecte al proper ple del mes de juliol, obrim el debat a tothom qui vulgui participar i tingui aportacions en pro de bastir un pla de foment de l’esport per a Castellar.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad