Bona Festa Major, sigueu d’on sigueu

05/09/2018

La nostra Festa Major és l’esdeveniment que posa el punt i final a l’estiu de molts castellarencs. Correfocs, cercaviles, curses, concursos, concerts… la raó de ser de totes aquestes activitats, i en darrer terme de la Festa Major en el seu conjunt, és la comunitat. Són dies per sortir al carrer, dies en què xerrem, ballem, escoltem, participem, ens retrobem, juguem, compartim… En definitiva, és el moment idoni per enfortir els nostres llaços afectius, no només com a castellarencs, sinó també com a membres d’una comunitat que comparteix quelcom més que un municipi.

Malgrat tot, creiem que Castellar es mereix més i millor. La veritat és que parlant amb comerciants de diverses zones de Castellar constatem que, exceptuant algunes poques zones del municipi -més actives-, amb el pas dels anys Castellar s’ha anat convertint en una ciutat dormitori. La nostra concepció de Castellar és que no només ha de ser només un municipi on viure-hi, sinó que ha de ser un lloc on fer-hi vida, que és molt diferent. En aquest sentit, apostem perquè Castellar sigui un poble singular, que bategui, que tingui vida i que marqui perfil propi. I una de les maneres de començar a fer-ho és replantejant-nos el model de Festa Major.

La Festa Major tal i com està plantejada actualment, i a l’igual que molts altres aspectes de rellevància per al municipi, està dissenyada per al Castellar dels anys 90, un poble de poc més de quinze mil habitants i que concentra la majoria de l’activitat al centre urbà. A mida que Castellar creixia, s’hauria d’haver actuat per adaptar el conjunt del poble als canvis, però malauradament no ha estat així i ara ens trobem amb un poble amb forts desequilibris entre el centre i la perifèria.

Si bé és cert que molts barris celebren al llarg de l’any la seva pròpia festa, creiem que la Festa Major ha de sortir -encara més- del centre i que cada barri de Castellar se n’ha de sentir partícip, perquè la realitat és que en molts d’ells no sembla ni que sigui Festa Major. Perquè si dèiem que l’objectiu de la Festa Major és fer comunitat, s’ha de mirar d’implicar a tota la comunitat.

Dit això i per acabar, desitgem a tots els castellarencs i castellarenques una bona Festa Major i que la gaudiu al màxim, sempre amb civisme, respecte i responsabilitat. També aprofitem per agrair a totes les entitats la feina que fan perquè puguem gaudir-la.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad