Un pas més, una mica més a prop

12/09/2018

Els barcelonins que van suportar el setge durant els primers dies de setembre de 1714 encarnaven, amb fe i valentia davant la imminent derrota, dos dels valors que millor defineixen com som els catalans: la persistència i la dignitat. Tot i que aquell 11 de setembre el país va patir una derrota i una posterior repressió ferotge contra la cultura, la llengua i les institucions, el relat d’aquell dia ha arribat fins a nosaltres.

Seguint el seu exemple, nosaltres, que vam viure la jornada històrica de l’1-O i una vegada més, una altra onada repressiva, hem de ser dignes del moment. No podem deixar de recordar els sacrificis pels quals els presos i els exiliats estan passant avui dia. Perquè igual que nosaltres sabem què va significar l’11 de setembre de 1714, és el nostre deure moral que els catalans d’aquí 300 anys coneguin el que va succeir aquell 1 d’octubre de 2017.

Per això, des de JxCastellar defensem tan aferrissadament l’actuació conjunta de totes les forces independentistes enfront els grans reptes als quals ens enfrontem i que amenacen amb malbaratar tot allò pel qual els nostres avantpassats porten lluitant.

Aquesta Diada, en un nou exercici de persistència, el nostre país ha donat una meravellosa imatge de sí mateix. De forma ordenada, pacífica, festiva i neta, més d’un milió de persones han omplert l’Avinguda Diagonal de Barcelona.

Malgrat els mals averanys dels de sempre; malgrat la repressió policial, mediàtica i judicial; malgrat les amenaces de sabotatge per part d’elements infiltrats; malgrat les provocacions violentes de les setmanes anteriors, gent de tota mena i de totes les edats ens hem trobat un any més per compartir els nostres anhels de justícia, llibertat, democràcia i respecte als drets humans.

Evidentment, els presos polítics i els exiliats han ocupat un lloc d’honor. Malgrat haver passat gairebé un any des del seu ingrés a presó, la gent manté present el record dels qui estan posant en evidència la inconsistència democràtica de l’Estat Espanyol.

El moviment democràtic més important del segle XXI a Europa ha tornat a obrir totes les capçaleres dels noticiaris de tot el món. Llevat dels mitjans de comunicació espanyols, que serveixen interessos molt allunyats de la veritat, i que, tal com ja ens tenen acostumats, segueixen guanyant la guerra de Cuba.
Un pas més, una mica més a prop. Estiguem preparats.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad