Obres? Sí, però no així

19/09/2018

Aquest equip de govern ja ens té acostumats a que, davant la imminència d’unes eleccions municipals, apareguin obres onsevulga, sobretot aquelles que creen més impacte visual davant el públic. Arranjaments de voreres, asfaltat de carrers, remodelació de places, parcs i jardins, adequació d’espais d’aparcament… són alguns exemples de les darreres actuacions al nostre poble. Celebrem que el consistori hagi apostat per la millora de les infraestructures i espais de la vila. Tanmateix, tenim uns recursos limitats i s’han d’assignar de manera que es prioritzi allò que cal executar amb caràcter d’urgència, que és el que aquest Ajuntament no fa.
Constantment ens trobem amb veïns que ens transmeten la seva frustració després d’anys reclamant a l’Ajuntament millores en diversos punts del municipi sense obtenir-ne resposta. És el cas del pèssim estat de l’asfalt en molts carrers de St. Feliu, l’Airesol i el Balcó, però també en altres punts del poble, que suposa una greu amenaça per a la seguretat dels conductors. Parlem també de veïns dels carrers de l’eixample (carrers Jaume I, Balmes, Agustina d’Aragó, General Prim, Lluís de Requesens) que han reivindicat fins la sacietat la necessitat d’arranjar les voreres, extremadament estretes que impedeixen el pas de dues persones sense haver de trepitjar la calçada. Per no parlar de la necessitat d’una piscina municipal, condicionada i a l’abast de tothom, com la que té qualsevol altre poble de Catalunya de més de 300 habitants.
Es fan obres i arranjaments sense notificar ni avisar al veïnat afectat. No es vetlla prou per garantir la seguretat dels veïns a la zona d’obres (l’any passat una persona va patir un accident per negligència de l’empresa i manca de supervisió de l’Ajuntament). Gairebé mai es té en compte per a res l’opinió dels principals afectats. Això sí, després s’organitza una votació popular per decidir en què es gasta una minúscula part dels pressupostos i ja ens pengem la medalla de la participació ciutadana. No és això.
Qui més sap què necessita Castellar (i què no) són els seus habitants i, per tant, la seva aportació és essencial des de l’inici fins al final del desenvolupament de qualsevol projecte. Junts per Castellar aposta per un poble participatiu en tots els àmbits, creiem en el feedback i la consulta continus amb el botiguer, la gent gran, els joves, les famílies, els infants, les entitats. No volem un Ajuntament d’esquena al ciutadà, volem un Ajuntament controlat pel ciutadà. Només d’aquesta manera farem un poble en què tothom s’hi senti còmode i, sobretot, escoltat.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad