A CASTELLAR, NO HI HA PROBLEMES D’APARCAMENT

10/10/2018

“A Castellar no hi ha problemes d’aparcament. Ningú aparca a més de cinc minuts a peu de casa seva.” Aquestes són les paraules textuals que va fer servir el govern municipal socialista, en boca del regidor Canalís, durant el darrer ple municipal
Cinc minuts.
Caminant a ritme normal, això són uns 350 metres.
Si les condicions físiques o l’edat ens ho permeten, és clar
Si no anem carregats amb la compra de tota la setmana, és clar. 
Si no plou, és clar.
Si no portem una criatura a coll, és clar.
Si no hem hagut d’anar a recollir l’ordinador que teníem a reparar, és clar.
Per altra banda, tots sabem que Castellar és un municipi molt descentralitzat, amb urbanitzacions i amb un terme municipal molt extens, la qual cosa significa unes necessitats de mobilitat molt específiques. Un gran nombre d’habitants viuen lluny del centre urbà, i l’única opció possible és el transport privat. I aquí sorgeix el problema: a Castellar tenim un gran dèficit d’aparcament pel què fa a les àrees de servei del centre urbà, i molt particularment en relació amb les àrees de càrrega i descàrrega.
Quan hem d’anar al caixer automàtic de la plaça del Calissó, on només hi ha tres aparcaments de pagament i no hi ha cap zona de càrrega i descàrrega per fer gestions ràpides, on podem aturar-nos? Quan hem d’anar als caixers automàtics del carrer Sala Boadella, on podem aturar-nos?
L’oficina de Correus del carrer Sala Boadella també es troba en zona de vianants. Cada vegada que els habitants de Castellar que no viuen al centre necessiten anar a Correus en vehicle particular, on poden aturar-se?
La impossibilitat d’aparcar el cotxe al carrer Sala Boadella ja ha començat a cobrar-se víctimes. Ja hi ha botigues que han de tancar perquè, d’ençà que no hi ha zones de càrrega i descàrrega, la facturació ha caigut en picat.
Per altra banda, l’aparcament de la Plaça Major està clarament infrautilitzat, però malgrat això, no hi ha cap iniciativa per tal que esdevingui una eina útil i ràpida per als castellarencs i castellarenques que viuen lluny del centre.
Durant aquests darrers mesos, des de Junts x Castellar hem fet diferents propostes a l’equip de govern de Som de Castellar-PSC, a través de diverses reunions. Però finalment, sembla que han decidit negar el problema.
Per tal de solucionar els problemes de mobilitat a Castellar, i d’altres temes que preocupen la ciutadania, us convidem diumenge 18 de novembre a les 11 del matí, a la Sala Valls Areny del Mirador, a l’Assemblea Oberta de Junts x Castellar.
Perquè el futur de Castellar demana solucions. I aquestes solucions només poden venir d’una administració que treballa d’acord amb les necessitats reals de la ciutadania.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad