Canviar de xip

20/11/2018

El passat diumenge una setantena de ciutadans i ciutadanes de Castellar han participat a la primera assemblea interactiva de Junts x Castellar, des d’aquí agrair de nou totes les aportacions fetes.

Fidels al projecte que vàrem presentar el 17 de juny, JxCastellar pretén facilitar un espai de confluència que va molt més enllà de l’espai polític dels partits, amb la sincera voluntat de facilitar un espai per a la participació i la reflexió de la ciutadania al voltant del nostre municipi.

La nostra és una societat madura i oberta que es planteja respostes valentes davant dels reptes difícils, i a nivell municipal no ens quedarem enrere. Si tenim una ciutadania adulta i madura, cal tracta-la com a tal, no infantilitzar-la dient-li allò que t’interessa que vulgui o creant-li les necessitats que vols. Tractar com a adult és preguntar què necessites i com vols resoldre les teves dificultats, cal donar l’oportunitat de que cadascú pugui demostrar-se que pot fer-ho. Facilitar la independència i l’autosuficiència de la ciutadania és la millor manera d’avençar, però a molts polítics els agrada més ésser imprescindibles, tenir una ciutadania depenent, supeditada al retorn de favors, ja que això garanteix submissió i seguidisme.

Creiem fermament que la política ha de ser l’eina per al debat, la reflexió, la confluència, el diàleg, l’acord i fins i tot la discrepància raonada i ha de ser sobre tot l’eina de la ciutadania. No som súbdits, som ciutadans lliures, responsables, compromesos i capacitats, que sabem el que volem i com ho volem, sobre tot pel que fa el municipi on vivim, ciutadans que renunciem a delegar les nostres responsabilitats en terceres persones per a que decideixin per nosaltres i ens segrestin els nostres drets, essent plenament conscients de que tot dret té un deure ineludible. Volem ser els protagonistes de la nostra vida i del nostre futur, per això ens comprometem activament i sortim de la nostra zona de confort.

Apostem per una societat adulta i participativa, sabem que si les persones s’acostumen a participar, acabaran descobrint el plaer de fer seva la vila on habiten, perquè només implicant-nos podem identificar-nos i quan ens haguem identificat, la podrem respectar, valorar i estimar.

Sí, estimar la nostra vila ens farà més sensibles a la seva protecció i projecció, i quan ens haguem identificat amb la nostra vila, ens podem identificar amb el nostre país i estimar-lo i defensar-lo per sobre de qualsevol ofensa, qualsevol és capaç de fer-ho, no cal una formació específica, ni una condició social determinada, ni una edat concreta. La societat és diversa en tots els seus àmbits, per això serà només des de la diversitat i la pluralitat que podrem avençar cap a una societat més madura, més implicada i més conscienciada.
Volem fer una vila amable, pensada per a tota la seva ciutadania, tinguin l’edat, el gènere, la condició social o econòmica que tinguin. Volem fer un projecte comú i plural que tingui en compte a cadascú i pugui donar resposta a les necessitats individuals i col·lectives, un projecte inclusiu que vagi de baix a dalt, cercant els punts de confluència, raonat i proposat per les persones implicades, que sou i som tots els ciutadans i ciutadanes de Castellar.

No només volem un canvi d’alcalde, volem un canvi de model de ciutat!

T’ho perdràs?

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad