Deixem que el Nadal faci el seu efecte

19/12/2018

A mida que s’acosta el Nadal, els éssers humans experimentem un increment en la intensitat d’aquells sentiments que treuen el millor de nosaltres com a persones i que sovint ens transporten a records de moments familiars de la nostra infantesa. Precisament per això, valors com la solidaritat, l’empatia, la bondat, la caritat o la fraternitat són ben presents en aquestes dates tan assenyalades.

Ara bé, per què no mantenim aquest esperit nadalenc durant tot l’any? En el món d’avui dia, precisament són aquests valors que diem els que manquen en moltes situacions de la vida quotidiana i, probablement, el món funcionaria molt millor si tots plegats actuéssim d’acord amb aquests valors. Participar de la Marató està molt bé, “diu molt de tu”, com diu l’eslògan, però l’esperit de la Marató, igual que l’esperit del Gran Recapte, van molt més enllà de la campanya en concret. En el fons, es tracta de pensar en els altres com a companys de viatge i no com a éssers diferents embarcats en altres viatges.

La setmana passada vam assistir a l’obra de teatre “El Rei Lleó” representada pels actors del TEB Castellar. Una magnífica actuació que va fer omplir l’Auditori de gom a gom. Els nois i noies del TEB van demostrar un cop més el talent que tenen i, el més important, l’actitud i la passió que depositen en tot allò que fan. Com a castellarencs, hem d’estar molt orgullosos i hem de fer un reconeixement sincer a la gran labor social del TEB en pro de la integració i la creació d’oportunitats laborals per a moltes persones discapacitades.

Per altra banda, a nivell nacional hem tingut la Marató, que ha batut rècord recaptant 10,7 milions d’euros destinats a la lluita contra el càncer. Una mostra més de com de solidària és la societat catalana, per molt que alguns sectors polítics s’escarrassin en intentar vendre el contrari per pur electoralisme barat.

En definitiva, en aquesta època es tracta de fer balanç i de ser capaços de preocupar-nos pels altres, d’empatitzar com a éssers socials que som, i deixar de banda, ni que sigui per uns dies, els nostres interessos i objectius personals.

Ja per acabar, l’equip de Junts per Castellar vol dedicar un record especial als nostres presos i preses que passaran el Nadal apartats de les seves famílies. I a tots vosaltres, lectors de l’Actual, també, BONES FESTES I BON ANY!

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad