Mateix candidat, mateixos mètodes

06/02/2019

La maquinària de les eleccions ja fa temps que està en marxa a Castellar. Ara ja sabem que el nostre alcalde opta a la reelecció per quarta vegada com a candidat del PSC. I ho fa havent donat a entendre a la premsa que va “estripar el carnet” del partit, després que els seus col·legues de partit recolzessin l’aplicació del 155. Aquest pas, doncs, és una incoherència més a afegir a la llista d’incongruències d’aquest equip de govern.

Els que van entrar per renovar la política a Castellar opten per a la reelecció: les mateixes persones volen governar 16 anys. L’esperit renovador es deu haver pansit amb el temps. El que no ha canviat en els darrers 12 anys, són els mètodes que el PSC utilitza per fer campanya electoral, cosa que fa permanentment valent-se de les eines que tenen al seu abast pel fet de ser al capdavant de l’ajuntament.

Els problemes del nostre municipi no es solucionen com a part d’una estratègia de millora contínua, de participació ciutadana o de valoracions tècniques sobre les alternatives promogudes des del consistori. Segons quins carrers no es mantenen o netegen per sistema, sinó per demandes veïnals o per afinitats. A l’hora de decidir subvencions, les entitats sovint es troben que no són mesurades amb el mateix raser. Les patrulles nocturnes de la policia local arriben només a certes zones del municipi, sovint descuidant urbanitzacions on els veïns tenen una sensació d’inseguretat superior. Castellar, en conclusió, avança a cop d’anar tapant forats sovint amb criteris dubtosos.

Ha arribat un punt en què aquest sistema de clientelisme importat del PSOE d’Andalusia ja no es pot aguantar més.

El darrer exemple el tenim amb la demolició de la Plaça de la Llibertat, sense consultar l’opinió del veïnat, tal com marca la tradició a can “Som de Castellar”. Per acabar de reblar-ho -no sabem si amb mala baba-, l’únic que han conservat ha estat el monòlit instal·lat originàriament pel veïnat i que simbolitza la lluita popular per aconseguir que aquest espai esdevingués zona verda. Quina barra!

També considerem greu la poca ètica amb què el PSC d’aquesta vila utilitza segons quins temes per obtenir-ne rèdits electorals. L’aprofitament reiterat que s’ha fet de la qüestió del trasllat del servei d’oncologia pediàtrica del Taulí a Vall d’Hebron és lamentable. Per molt que el PSC basi la seva acció en carregar contra les administracions en les que no mana, aquest cop han creuat la línia de l’ètica.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad