El President Puigdemont fa una crida als castellarencs a defensar la democràcia i la República a les urnes

L’alcaldable de Junts per Castellar Pau Castellví es va reunir amb el President Puigdemont i va aprofitar l’ocasió per regalar-li una samarreta del col·lectiu Suma+ i un sac de mongetes del ganxet de Can Casamada.

El passat dijous 4 d’abril l’alcaldable de Junts per Castellar Pau Castellví es va reunir amb el President Carles Puigdemont a la Casa de la República a Waterloo en la que és la seva segona reunió a la localitat belga amb el President a l’exili en els darrers mesos. Al llarg de prop d’una hora Puigdemont i Castellví, que assessora el President en matèria de política internacional en base a la seva experiència a 7 països, a DIPLOCAT i a la direcció l’organització política internacional LYMEC, van estar tractant els diversos escenaris que s’obriran per a Catalunya a partir de les eleccions europees del 26 de maig. En acabat, el candidat a l’alcaldia de Junts per Castellar va regalar-li al President unes mongetes del ganxet de Can Casamada, un dels seus aliments preferits, i una samarreta de Suma+, tot transmetent-li la seva preocupació pel creixement de la precarietat de la vida de la pagesia a Catalunya i la desatenció de la diversitat funcional a les aules denunciada pel col·lectiu castellarenc. En les properes setmanes, Castellví s’ha compromès a fer-li arribar al President una carta del col·lectiu en aquest sentit, juntament amb una nova petició perquè el President s’impliqui en aconseguir la implementació del decret d’inclusió que van promoure ell i la Consellera Ponsatí durant la passada legislatura, que hauria de garantir un increment dels vetlladors escolars.

 

En acabar la reunió, Castellví li va poder fer al President una breu entrevista que des de Junts per Castellar hem compartit en exclusiva amb L’Actual. Al llarg d’aquesta entrevista, el President Puigdemont va voler fer una crida als castellarencs que creuen que Catalunya ha de continuar existint com a realitat política a no equivocar-se votant a Castellar els mateixos que a Catalunya i a l’Estat permeten la repressió, així com l’estrangulament i la intervenció de les finances públiques catalanes forçant la Generalitat a congelar una part important del programa de govern (polítiques socials incloses).

Puigdemont també va qualificar de “com a mínim, cínica” la celebració que l’actual equip de govern socialista de Castellar està impulsant per celebrar els 40 anys de democràcia, si bé va reivindicar l’esperit reformista del municipalisme catalanista del 1979, un esperit crític i atrevit que ara manca en els partits clau de la transició, començant per l’espai que en aquest moment ocupa el PSC. En aquest sentit, va demanar que es reivindiqués, i no celebrés, una democràcia que no ha acabat d’arribar. Per acabar, va aportar les seves valoracions sobre què ha de tenir un alcalde en base a la seva experiència com a alcalde de Girona.

Pau Castellví comenta al respecte: “En el darrer any, he trobat en el President Puigdemont un gran líder i una gran persona. Em sento privilegiat d’haver pogut comptar amb els seus consells. En certa manera, m’està fent de mentor i això fa que, encara més, em senti cridat a donar-ho tot per aquest poble i aquest país”. És en aquest sentit que en l’última part de l’entrevista el President va remarcar la necessitat que un alcalde no descuidi les coses petites que donen poc rèdit electoral, com ara la neteja i el manteniment dels carrers de tots els ciutadans, visquin on visquin i votin el que votin. També va reivindicar la necessitat de fer participar els ciutadans i no tractar-los com a mers consumidors de la política, fent obres sense cap mena de consulta, per exemple, o negant problemes que són viscuts de forma massiva com ho és l’aparcament a Castellar. La visita va acabar amb una frase a proposta del propi President: “Puigdemont a Europa. Castellví a Castellar”.

FONT: L’actual

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad