On són els arbres?

Fa temps que la ciutadania es queixa de diverses actuacions que cal fer als nostres carrers. Deixant de banda temes de manteniment general, avui ens centrarem en l’arbrat. Només al nucli urbà hi ha més de 200 arbres que han estat talats i no s’han substituït per arbres nous. Però el que encara s’entén menys és que dels arbres plantats recentment als carrers que formen part de les darreres actualitzacions de l’Illa del Centre, com els plantats al carrer de Santa Perpètua, on de 4 plantats nous, només n’hi ha un de viu i concretament dos d’aquests no han viscut des del moment de la seva plantació. L’empresa que els ha plantat els hauria de restituir. En la mateixa zona, just davant de Mobles Castellar, hi trobem un altre dels arbres, mort. I ja no parlem de carrers com el de Cerdanyola, totalment reformat, on no han deixat cap arbre, ni tan sols espai per posar-ne. Un dels pocs llocs on enguany s’han plantat arbres nous és al carrer Barcelona just a l’altura de la plaça Europa i, si ens hi fixem bé, veurem que alguns no han sobreviscut. Tots aquests arbres nous tenen un sistema de reg automàtic, potser és això, el que falla? S’hauria de mirar amb atenció tot el que està passant per trobar la solució més adient. Per no allargar-nos massa citarem un altre arbre de la zona de l’Illa del Centre, és l’arbre nou plantat just al davant de la Pastisseria Andreví, que tampoc ha viscut mai. És imprescindible recuperar l’arbrat de la vila i vetllar pel seu bon estat de salut, ja que els efectes sobre el medi ambient i la salut de les persones són innegables: netegen l’aire, absorbint CO2 i fixant nitrogen alhora que ens aporten O2 , i tenen un efecte d’aïllar parcialment el soroll del trànsit, alhora que ens aporten ombra a l’estiu, i la gran funció ecològica que tenen en el manteniment de les espècies de petits ocells i insectes. A banda del simple plaer de la contemplació, sobretot en aquells indrets on els comerciants tenen els seus cafès i terrasses, que conviden a seure, descansar i gaudir d’un temps de relax o esbarjo d’una forma molt més agradable. També és un dret gaudir passejant pel teu poble en un ambient acollidor i no haver d’estar esquivant forats mal tapats o papereres tortes. Per tot això demanem que l’equip de govern estudiï aquests punts amb atenció, per tal d’aportar les solucions necessàries per al manteniment i bon estat de salut dels arbres de la vila.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad