Mocions presentades i aprovades al Ple de juliol 2021

 

En el ple municipal del passat dimarts vam presentar les següents mocions:
Aplicació de mesures urgents en la lluita Contra l’atur juvenil. Els acords més destacats son:
– Instar a les administracions competents a elaborar un Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil i a impulsar les mesures necessàries per incrementar l’ocupació laboral.
– Instar al Govern espanyol a impulsar reformes en l’àmbit laboral que fomentin la contractació indefinida, a través d’una simplificació dels contractes, millorin l’ocupabilitat dels joves i impulsin la modernització de la negociació col·lectiva.
– Instar al Govern espanyol a desenvolupar una reducció del 80% de la quota d’autònoms fins als 36 primers mesos, i una reducció del 50% fins al mes 48, per joves autònoms menors de 30 anys
– Revisar el programa d’ajuts a la contractació existent a l’ajuntament, per aquelles empreses del municipi que efectuïn contractes indefinits, per tal de promoure una línia específica per a joves i menors de de 30 anys.
– Crear una partida pressupostària en el pressupost municipal destinada a desenvolupar mesures específiques i a facilitar recursos per fomentar l’emprenedoria i l’autoocupació entre joves menors de 30 anys.
Introducció de pictogrames per tal que el municipi sigui més accessible i educador. Els acords més destacats són:
– Senyalitzar amb pictogrames els passos de vianants més propers a centres educatius, espais per a la realització d’extraescolars, espais esportius, i aquells espais que els potencials usuaris de pictogrames (en especial persones de l’A Espectre Autista) més freqüentin, per contribuir a l’accessibilitat del nostre entorn urbà i al coneixement de la normativa urbana per a vianants, col·laborant així amb el concepte de ciutat educadora.
– En la mateixa mesura, oferir a comerços i entitats la possibilitat d’adherir-se a aquesta iniciativa.
– Treballar en la detecció de necessitats i la ubicació dels pictogrames a la taula d’accessibilitat de l’Ajuntament, incluint a la dinàmica de decisions a entitats del sector.

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad