Col·loqui amb Jordi Turull i amb la consellera Lourdes Ciuró

 

La independència l’aconseguirem actuant, no esperant que ens arribi des de Madrid

El passat dia 15 de desembre, des de Junts vam portar a terme un col·loqui amb Jordi Turull, que va comptar a més amb la participació de la consellera Lourdes Ciuró a la cloenda de l’acte. El conseller Turull no venia a Castellar des de gairebé feia cinc anys, més de tres dels quals els ha passat a la presó com a pres polític per haver defensat les seves idees per una Catalunya lliure. La seva fermesa i claredat d’idees van impactar profundament al centenar llarg de persones del públic, que amb les seves preguntes i reflexions van poder participar de forma proactiva de l’acte.

L’exemple de Jordi Turull ens ensenya el camí que cal adoptar per concloure l’alliberament nacional de Catalunya. El van empresonar per doblegar-lo, però la repressió no ha fet més que reforçar-lo en les seves idees. L’indult concedit pel govern espanyol, un indult revocable, condicionat i parcial, és un pas més en l’intent de l’Estat de silenciar i decapitar l’independentisme; no és un regal a fons perdut, com sovint s’ha volgut vendre per comunicar una magnanimitat falsa del govern Sánchez (“más progresista de la historia”), sinó que penja sobre els nou indultats una amenaça constant que si no es “porten bé” tornaran a ser empresonats. I davant d’això, el conseller Turull segueix ferm, insubmís, il•lusionat i determinat a continuar el camí cap a la independència. La presó, per ell, no va ser el final de res, sinó un escull més que ha superat.

Un dels missatges que més va repetir és que la independència es fa, no arriba sola. No podem esperar que ens arribi el moment oportú, sinó que l’hem de generar nosaltres. No podem esperar que l’Estat arribi a la conclusió que els catalans ens mereixem un Estat propi. Hem de generar les condicions que facin negociar convenient per un Estat que es vegi forçat per Europa a acceptar el mandat democràtic de les urnes. Per això, cal que ens mobilitzem i no esperem que sigui el nostre govern el que ens faci la independència; un govern català coartat, limitat i amb una funció pública atemorida després de la persecució judicial que encara s’està portant a terme.

L’exemple de Jordi Turull és un exemple de lideratge polític i moral per a tots aquells que treballem dia a dia per materialitzar el mandat democràtic de la ciutadania. Ha estat servidor públic molts anys i ho segueix sent sense la necessitat d’un càrrec (ja que està inhabilitat). Davant les adversitats sempre ha tractat els companys de viatge amb generositat i lleialtat, amb independència del seu partit. Un dels seus missatges, de fet, va ser que cal reempendre la unitat estratègica. Que si no anem tots a una, ens penjaran per separat. En això, és un líder que defuig caure a l’espiral de retrets en el que s’han vist arrossegats els partits des del 27-O de 2017.

Si volem la independència, el camí a recórrer és sens dubte el camí de Jordi Turull: el camí de l’acció, la il•lusió, les conviccions fermes i la generositat amb els compatriotes. País davant de partit. Persones per davant d’idees. Dignitat col•lectiva per davant de l’interès personal.

 

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad