Moció de JxCast per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017

Davant la gravetat de les acusacions fetes en seu judicial per l’excomissari José Manuel Villarejo, atenent a la necessitat d’esclarir els fets dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost i honorar la memòria de les víctimes, i atesos els indicis sobre les relacions existents entre l’Imam de Ripoll i els Serveis Secrets Espanyols, que fins avui no han estat objecte d’investigació judicial ni parlamentària.

El ple de l’Ajuntament de Castellar del Vallès proposa l’adopció dels següents

ACORDS:

PRIMER: Sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació que tingui com a finalitat investigar les relacions entre l’Imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els serveis secrets espanyols i les possibles responsabilitats d’aquests i altres estaments estatals en la comissió dels atemptats.
SEGON: Sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les implicacions de les declaracions efectuades per l’excomissari José Manuel Villarejo i impulsi la corresponent investigació judicial dels fets que van desencadenar els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de del 2017.
TERCER: Sol·licitar al govern de l’Estat que procedeixi a desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la Llei sobre Secrets Oficials, els documents incautats a l’excomissari Villarejo, així com altres documents que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.
QUART: Instar al Govern de la Generalitat a emprendre les accions necessàries per a aclarir la veritat sobre l’eventual responsabilitat del CNI i altres estaments estatals en l’atemptat del 17 d’agost, arribant a quantes instàncies siguin a l’efecte necessàries.
CINQUÈ: Reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències, per la seva ràpida intervenció.
SISÈ: Tenir sempre present la memòria de les víctimes del 17 d’agost i vetllar perquè el govern rescabali els familiars i es preservi la seva memòria i dignitat.

 

El PSC Castellar (l’equip de govern) i Cs van votar en contra d’esclarir els fets dels atemptats del 17A, Junts per Castellar, ERC i la CUP a favor.
Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad