Batet: “La Comissió Bilateral va ser un autèntic engany”

El president del grup parlamentari insta a refer la unitat independentista i insisteix en crear una direcció estratègica col·legiada

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha defensat que la Comissió Bilateral celebrada divendres passat entre els governs català i espanyol va ser “un autèntic engany” a tots els ciutadans. Durant la sessió de control al president de la Generalitat, ha ironitzat que el PSC qualifiqués aquesta trobada d’històrica, ja que “alguns dels traspassos s’havien pactat fa 12 anys entre els presidents Montilla i Zapatero. Això no és història; és prehistòria”, ha etzibat.

En la mateixa línia, Batet ha recordat que la Comissió Bilateral “va tenir com a traspàs estrella l’observatori del Turó de l’Home que, a més, ja fa anys que no està en funcionament”. “Ni traspàs de Rodalies, ni gestió de l’aeroport o del port, ni beques, ni el MIR, ni des de res. Un autèntic engany a tots els catalans i catalanes siguin independentistes o no ho siguinHa estat una aixecada de camisa en tota regla, de les que fan història”, ha lamentat el president del grup parlamentari.

Per Batet, la Comissió Bilateral ha evidenciat que el Govern espanyol té nul·la predisposició perquè Catalunya gestioni i governi els seus propis recursos, de la mateixa manera que la taula de diàleg visualitza que tampoc té cap voluntat de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat. “Ara mateix no estem en un procés de negociació, estem en un procés de negació. PSOE i Podemos ens neguen la voluntat de ser i de fer com a nació”, ha reblat el president del grup parlamentari.

En aquest sentit, Junts per Catalunya ha insistit en la necessitat de refer la unitat independentista amb la creació d’una direcció estratègica col·legiada per avançar conjuntament. “Amb la Reforma Laboral, hem vist la debilitat parlamentària de Pedro Sánchez. Per això, cal una direcció estratègica col·legiada per avançar conjuntament aquí i, també, perquè no ens prenguin el pèl a Madrid”, ha conclòs.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad