Junts denuncia la intervenció militar russa contra Ucraïna i rebutja la guerra com a mètode per resoldre conflictes

La portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, avisa que “la sobirania d’Ucraïna i la defensa dels valors democràtics estan en joc davant un estat autoritari com Rússia”

 

 

Junts per Catalunya ha denunciat la intervenció militar russa contra Ucraïna. En roda de premsa, la portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, ha afirmat que el partit rebutja la guerra com a mètode per resoldre conflictes i que aposten per la negociació amb la mediació internacional. Artadi ha avisat que “la sobirania d’Ucraïna i la defensa dels valors democràtics estan en joc davant un estat autoritari com Rússia”. Junts recolza les mesures adoptades per la UE tant pel que fa a les sancions econòmiques contra Rússia com el suport militar a Ucraïna. La formació participarà a les mobilitzacions de suport a Ucraïna i se sumarà a les concentracions de demà davant els ajuntaments i les que les entitats civils puguin convocar a Barcelona els propers dies. “Hem vist aquests dies unes imatges molt potents arreu d’Europa, estem segurs que Barcelona estarà a l’alçada per dir no a la guerra i sí a les llibertats que ara s’estan vulnerant”, ha afirmat Artadi.

La portaveu ha celebrat l’actitud del Govern de la Generalitat en el conflicte entre Ucraïna i Rússia: “no voliem passar per alt el rol de la consellera Alsina amb al seva feina coordinada amb els consellers Argimon i Cervera per prendre iniciatives en l’entorn del conflicte”. Les conselleries de Drets Socials i Acció Exterior i Govern Obert han acordat oferir la Xarxa d’Albergs de Catalunya als ciutadans que no poden tornar a Ucraïna a causa del tancament de l’espai aeri. Drets Socials ha ofert un total de 348 places distribuïdes en 4 albergs (Barcelona, Vic, Coma-ruga i l’Espluga de Francolí). Ara mateix hi ha 69 persones allotjades i un llistat de 134 persones que el consolat ha traslladat al Govern que necessitaran allotjament en algun moment.

Paral·lelament, la conselleria d’Exteriors ha pactat amb el departament de Salut l’enviament de material sanitari i ha establert un telèfon d’atenció ciutadana des de l’estranger i un correu de bústia d’emergències per contactar amb la Generalitat. La conselleria està preparada per poder traslladar catalans o residents ucraïnesos a Catalunya, en vehicle des de la frontera amb Polònia fins a Catalunya. La competència en repatriació és de l’estat, però el Govern està en disposició d’esperar-los des de la frontera polonesa.

La portaveu ha traslladat l’escalf a les persones ucraïneses residents a Catalunya i ha recordat que la consellera Alsina està en contacte amb el diplomàtic i el consol d’Ucraïna i l’alt comissionat de la ONU.

Artadi ha lamentat “la frivolitat i la manca de lideratge” de l’alt representant de la UE per Afers Exteriors, Josep Borrell: “s’haurà de revisar la idoneïtat del seu paper. És un lloc que li queda molt gran, la seva feina no està a l’altura”.

En altres qüestions d’actualitat, la portaveu ha fet referència al Mobile World Congress avui que s’inaugura a Barcelona. L’edició torna a recuperar les dates habituals i una alta presencialitat (un 95%), ocupa 7 dels 8 pavellons, amb 1.500 expositors, de 150 països, i que compta amb entre 40.000 i 60.000 participants. Artadi ha afirmat que “el Congrés del Mòbil té un impacte enorme sobre Barcelona i el país. Hem pogut conèixer solucions que van des de l’agricultura fins la salut, passant per l’art i la indústria. Elements clau per tenir una economia digital i sostenibilitat”.

 

Barcelona, 28 de febrer de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad