Junts denuncia una invasió competencial amb la Llei d’Habitatge i adverteix que “és una línia vermella”

 

La diputada Illamola Dausà defensa l’esmena a la totalitat de Junts i assegura que aquesta Llei “no només envaeix competències, sinó que no millora allò que ja s’ha regulat a Catalunya”

La diputada de Junts al Congrés Mariona Illamola Dausà ha defensat aquest dijous l’esmena a la totalitat a la Llei d’Habitatge presentada pel Govern espanyol. “Aquesta Llei vulnera el marc competencial de Catalunya i per a Junts el respecte a les competències de la Generalitat és una línia vermella”. A més, la diputada ha explicat que la Llei presentada pel Govern espanyol “tampoc millora allò que ja està regulat a Catalunya, ni aporta solucions factibles a problemes estructurals”. Illamola Dausà ha posat com a exemple els desnonaments: “La Llei no contempla la mediació obligatòria, que ja existeix a Catalunya, i tampoc mesures de concertació per a la cessió temporal d’habitatges destinats a polítiques socials, ja regulat a Catalunya”.

La diputada ha retret al Govern espanyol aquesta “recentralització” i ha denunciat que es vulgui convertir les autonomies en “meres entitats col·laboradores” en la gestió del dret a l’habitatge. Illamola Dausà ha destacat que per donar respostes a aquest dret cal tenir en compte les “particularitats de cada territori”, tenint en compte, per exemple, les necessitats, la seva estructura econòmica o el nivell de vida, entre d’altres factors. “A Catalunya, són el Parlament i la Generalitat els que millor coneixen el seu territori i les necessitats dels seus ciutadans“, ha dit.

Madrid, 10 de març de 2022

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad