L’agència DBRS Morningstar atorga grau d’inversió a Generalitat

Conseller Jaume Giró: “Aquest anunci de DBRS, com el de Fitch de l’estiu passat, ens demostra que Catalunya fa bé la feina. La pandèmia ha suposat un xoc econòmic enorme, però com subratlla aquesta mateixa agència, l’economia catalana es recupera adequadament

 

L’agència DBRS Morningstar ha situat la qualificació crediticia de la Generalitat en grau d’inversió, com va fer l’agència Fitch el juliol passat. D’aquesta manera el deute de la Generalitat ja no rep el tracte de ‘bo escombraries’ per a ambdues.

En declaracions a l’agència Efe, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha assegurat que aquest anunci “com el de Fitch de l’estiu passat, ens demostra que Catalunya fa bé la feina. La pandèmia ha suposat un xoc econòmic enorme, però com subratlla aquesta mateixa agència, l’economia catalana es recupera adequadament i l’atur s’ha estabilitzat”Giró ha assegurat que la millora de la qualificació crediticia per part d’aquesta agència “és una molt bona notícia que ens apropa una mica més a l’objectiu de tornar a sortir als mercats durant aquesta legislatura, que és el funcionament ordinari i desitjable per a qualsevol país a l’hora de finançar el seu endeutament”.

El conseller ha destacat que feia una dècada que Catalunya no tenia aquesta qualificació crediticia per part d’almenys dues agències internacionals i ha comentat que encara que els mecanismes de liquiditat de l’Estat, com el FLA, són instruments “útils i positius”, també “condicionen” l’autonomia financera de la Generalitat.

“El que nosaltres volem és poder sortir als mercats per explorar els instruments més idonis per emetre deute en les millors condicions possibles i com a signe inequívoc de confiança i fortalesa de l’economia catalana”, ha reblat.

L’agència considera que si bé les perspectives econòmiques encara són incerteses, per la pandèmia i les pressions inflacionistes, les finances de Catalunya “han capejat fins ara relativament ben l’impacte econòmic de la pandèmia de la covid-19”, recolzades per les transferències extraordinàries proporcionades per l’Estat a les comunitats.

L’agència destaca que la Generalitat va ser capaç d’aprovar abans d’acabar 2021 els pressupostos per a l’any següent, cosa que no passava des del 2010.

 

Barcelona, 12 de març de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad