Junts denuncia l’intent de Pedro Sánchez d’aprofitar la guerra d’Ucraïna per donar per tancat el conflicte entre Catalunya i Espanya

 

El vicepresident i portaveu Josep Rius afirma que el president espanyol ha convertit la conferència de presidents “en una foto sobre la falsa normalització de les relacions entre Catalunya i Espanya i congelant sine die una taula de diàleg que ni té agenda, ni calendari, ni temari”

 

Junts per Catalunya denuncia l’intent de Pedro Sánchez d’aprofitar la guerra d’Ucraïna per donar per tancat el conflicte entre Catalunya i Espanya. En roda de premsa, el portaveu i vicepresident de Junts, Josep Rius, ha denunciat que el president espanyol ha convertit la conferència de presidents “en un una foto sobre la falsa normalització de les relacions entre Catalunya i Espanya i congelant sine die una taula de diàleg que ni té agenda ni calendari ni temari”. En aquest sentit Rius ha avisat que la taula de diàleg “fa molt que no es reuneix i de moment no hi ha cap data”

Junts comparteix que la situació de guerra provocada per la invasió russa d’Ucraïna requereix actuacions excepcionals. El portaveu ha afirmat que “el Govern no ha d’escatimar cap esforç en intentar amortiguar les conseqüències econòmiques de la guerra o millorar l’acollida de refugiats”. Per això Junts considera que la presència del president de la Generalitat a la conferència de presidents ha estat positiu, però que no ha estat correspost: “és un error seguir confiant en les promeses de Pedro Sánchez”. En aquest sentit ha posat d’exemple la llei d’habitatge catalana, que ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional, i “tot i així ERC va votar a favor de tramitar la llei estatal a canvi d’una nova promesa”. Rius ha denunciat que “acceptar que l’Estat pugui tenir una llei de vivenda és acceptar que tenir competències exclusives és paper mullat en un Estat centralista. Ens volen reduir a un paper de gestoria i això ho combatrem”.

Preguntat per la vaga de professors que comença demà, Rius ha afirmat que “considerem que fa falta més diàleg amb els docents, fem confiança al conseller Cambray, entenem que després d’aquesta vaga incidirà amb aquest diàleg per solucionar el conflicte”.

Barcelona, 14 de març de 2022.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad